Pineut introduceert doe-het-zelf-likeur Ruwe Bolster

16 augustus 2018

More than Drinks_Doe-het-zelf-likeur RUWE BOLSTER_Pineut Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson van Food in Concept bedachten de doe-het-zelf-likeuren van Pineut. Hiermee kunnen consumenten zelf hun likeur maken. Dit najaar presenteert Pineut de nieuwe special: Ruwe Bolster.

Ruwe Bolster

De fles van Ruwe Bolster is gevuld met walnoten, abrikozen en rietsuiker. De consument vult deze aan met 500ml jonge jenever of wodka. Vervolgens even goed schudden en gedurende 6 weken laten rijpen. Daarna moet de likeur worden gefilterd door een fijne zeef en heeft de consument een zelfgemaakte likeur.

De walnoot-abrikozen likeur Ruwe Bolster past goed bij kaas. Bij de ontwikkeling was Betty Koster, eigenaresse van Fromagerie L’Amuse, betrokken. Zij is expert op het gebied van foodpairing, en specifiek het pairen van kaas met drank. Van der Kuijp: “Het allerleukste aan dit ontwikkeltraject waren toch wel de proefsessies met Betty. Het was echt inspirerend om te ervaren welk effect een likeur en een kaas op elkaar kunnen hebben.

Doe-het-zelf-likeur

De doe-het-zelf-likeuren komen in verschillende varianten en maten, afgestemd op het seizoen. De flessen worden gevuld met eerlijke, pure ingrediënten, zonder toevoegingen. De flessen worden gevuld op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Pineut is een merk van Food in Concept. De verschillende merken van Food in Concept kenmerken zich door een verhaal over zelf maken, tradities en oorsprong en monden uit in producten die eerlijk en duurzaam worden geproduceerd. Eigenaren Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson hebben een missie: iedereen laten ontdekken dat zelf dingen maken lekker, makkelijk en vooral leuk is.

Dranken Pakket Expo 2018

More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo Pineut is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?