PLUS beste wijnsupermarkt 2020

Plus_Maison Castel

Foto: PLUS

PLUS is voor de achtste keer de beste wijnsupermarkt. De supermarktketen viert deze titel met de introductie van het wijnhuis Maison Castel in de wijnschappen. Maison Castel is afkomstig van het familiebedrijf Castel Fréres, met 21 landgoederen door heel Frankrijk.

Voor de titel beste wijnsupermarkt 2020 beoordeelde marktonderzoeksbureau Nielsen negen supermarkten op twaalf verschillende aspecten. PLUS kwam hierbij als beste uit de bus. De supermarkt scoorde onder andere op de kwaliteit van de wijnen, indeling van het wijnschap en aanbiedingen met wijn en de deskundigheid van de wijnadviseur in de winkel.

Elke Wolterink, wijninkoper bij PLUS: “Toen we het blije nieuws een paar maanden geleden hoorden, was het echter niet gepast om dit feestje te vieren. Daarom ben ik extra blij dat we nu de wijntitel met onze klanten kunnen vieren door hen ons nieuwe wijnmerk Maison Castel te presenteren."

Maison Castel

Vorig jaar vernieuwde PLUS de wijnafdeling om beter in te spelen op wijntrends, zoals wijntaps en alcoholvrije wijn. Met de introductie van Maison Castel met onder andere wijnen uit de bekende wijnregio Bordeaux zet de supermarktketen naar eigen zeggen de volgende stap. Maison Castel biedt een totaaloplossing voor de verkoop van Franse wijnen in het schap: onder één merk en met dezelfde verkoopprijs. 

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Franse regering verhoogt steun wijnsector tot 250 miljoen

Franse regering verhoogt steun wijnsector tot 250 miljoen

De Franse regering maakt 80 miljoen euro vrij om de wijnboeren te steunen. In mei werd al 170 miljoen euro toegezegd aan de zwaar getroffen sector. Hiermee komt de totale staatssteun op 250 miljoen euro. Dit wordt vooral gebruikt om van de onverkochte wijn handgel en biobrandstof te maken.

Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Acht wijnen uit de Achterhoek zijn een erkend streekproduct geworden. Dit komt omdat de Europese Commissie de streek rond Winterswijk heeft erkend als wijnregio. De wijnen uit deze streek hebben hierdoor de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) gekregen.