Populariteit alcoholvrije wijn neemt toe

alcoholvrije wijn_bubbels Alcoholvrij zit in de lift. Niet alleen drinken Nederlanders steeds meer alcoholvrij bier, ook de populariteit van alcoholvrije wijn neemt toe. Dit blijkt uit het wijnrapport van Onderzoeksbureau Nielson.

Nielson ondervroeg 1500 consumenten die wijn drinken naar hun drankconsumptie. 37 procent van de ondervraagden dronk in 2018 meer tot veel meer alcoholvrije wijn. 33 procent dronk meer tot veel meer alcoholvrije pils, voor alcoholvrije cider was dat ook 33 procent. 30 procent dronk meer Radler alcoholvrij. Volgens de cijfers van Nielson zijn het vooral de jongeren die meer alcoholvrij drinken.  De leeftijdsgroepen 18 t/m 24 en 25 t/m 39 jaar scoren aanzienlijk hoger qua het drinken van Alcoholvrije dranken het afgelopen jaar.

Het toenemende aandeel van alcoholvrije wijn komt ook terug in de verkoopcijfers van de grote supermarkten. Deze steeg met 37 procent volgens de cijfers van Nielsen over Albert Heijn, Jumbo, Aldi, Lidl en de Superunie-leden. Dit betekent dat de groei op gelijke hoogte ligt met de groei van alcoholvrij speciaalbier en pils. De volumes van alcoholvrij bier liggen wel veel hoger.

Bij Ahold signaleren ze ook een toename van de vraag naar wijn met weinig of geen alcohol. "We zien een groep mensen die is geïnteresseerd in wijn met een lager alcoholpercentage, omdat alcohol een van de caloriebronnen in wijn is", vertelt een woordvoerder van Ahold aan RTL Z. Bij de Keten Gall & Gall doen vooral de alcoholvrije bubbelwijnen het goed.

   
Dossiers
Lees ook
Opening Week van het Nederlands Bier

Opening Week van het Nederlands Bier

Over een paar dagen, donderdagmiddag 16 mei, opent de achtste editie van de Week van het Nederlands Bier tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Deze middag wordt ook de winnaar van het 'Beste Bier van Nederland 2019' bekend gemaakt.

Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers Holding, kreeg 9 mei het Authorized Economic Operator (AEO) certificaat. Ing Smits reikte de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’ namens de Douane uit aan Willem Swinkels, directeur Holland Malt. De douane geeft dit certificaat af aan bedrijven die internationaal...

Europeanen drinken minder alcohol

Europeanen drinken minder alcohol

Over een periode van bijna 30 jaar is de consumptie van alcoholische dranken wereldwijd met 10 procent gestegen. Gemiddeld nam de alcoholconsumptie toe van 5,9 liter pure alcohol per persoon per jaar naar 6,5 liter. In volume nam de consumptie wereldwijd zelfs met 70 procent toe: van 20.999 miljoen liter pure alcohol per jaar tot 35.676 liter. Volgens...