Prijswinnend bier Victoria verkrijgbaar in Nederland

31 maart 2022 Redactie BeverageNL

Het prijswinnende Belgische bier Victoria is verkrijgbaar in Nederland. Dit sterke blonde bier met 8,5% alcohol, met 100% natuurlijke ingrediënten werd in 2020 succesvol gelanceerd in België. Het bier won ‘beste bier innovatie van 2020’ van onderzoeksbureau Nielsen en prijzen tijdens de ‘European Beer Challenge’ en ‘World Beer Awards’.

Het verhaal achter Victoria komt voort uit de overwinning van het goede over het kwade. Het bier is gebrouwen ter ere van de overwinning van de aartsengel Michaël, beschermheilige van de stad Brussel, op de duivel in 1695. Het ontwerp van het label is gebaseerd op het bekende schilderij “De Aartsengel Michael” van Guido Reni, dat de kracht van de positiviteit weerspiegelt.

Victoria wordt gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten: Hop, gerstemout, rijst, water en gist. Het gebruik van fijne rijst geeft het bier volgens de brouwers een toegankelijke, crispy smaak en een heldere gouden kleur. Het verfrissende en kruidige hopkarakter gaat samen met de lichtfruitige toetsen van banaan, afkomstig van de vergisting.

Het totale brouwproces van Victoria duurt zeven weken. Na de hoofdfermentatie verblijft het bier nog drie tot vijf weken in zogenaamde ‘warme kamers’, waar het volgens de Belgische traditie hergist op fles. Deze hergisting geeft het bier een droge afdronk, natuurlijke sprankeling en aroma.

 

Altijd op de hoogte blijven?