Prijzen voor Weedka bij Vodka Masters in Londen

Weedka_vodka

De vodka van Weedka is in de prijzen gevallen tijdens de Vodka Masters 2020 in Londen. Van de 83 inzendingen ontving Weedka een gouden medaille in de categorie Premium Vodka en kreeg de prestigieuze Master Medal in de categorie flavoured Vodka. In 2019 won Weedka ook al twee gouden medailles tijdens de Vodka Masters.

In de categorie premium vodka prees de jury Weedka geprezen voor "de complexiteit voor de neus die zich doorvertaald in de smaak, de afdronk is zacht, het product heeft een mooi en subtiel karakter." In de categorie flavoured Vodka haalde Weedka de hoogste score bij de blind tasting. De jury: "evenredig goed, subtiel, met een zachte kruidige smaak. In de mond is de smaak intens en zeer aangenaam, in de nieuwe trend van henneparoma's, zijn veel smaken vaak overdreven. De subtiliteit van Weedka werkt echter zeer goed."

Weedka B.V. bracht in 2019 de vodka op de markt en begint steeds meer voet aan de grond te krijgen in de markt. Recentelijk vond het merk nieuwe distributeurs gevonden in Frankrijk en Oostenrijk naast de distributie in Duitsland, Luxemburg en Nederland. Weedka is een premium vijf keer gedistilleerde vodka met de delicate smaak van cannabis uit 100% natuurlijke cannabisolie. Weedka bevat geen psychoactieve stoffen zoals THC en CBD.

Dossiers
Lees ook
Vodka gemaakt van koolstofdioxide

Vodka gemaakt van koolstofdioxide

De Amerikaanse start-up Air Co. heeft een nieuwe vodka op de markt gebracht. Een bijzondere vodka, want deze is gemaakt van koolstofdioxide. "Elke fles verwijderd een pond koolstofdioxide uit onze atmosfeer" aldus Gregory Constantine, een van de twee oprichters van de start-up.

Fluent Beverage Company brengt CBD-drank op de markt

Fluent Beverage Company brengt CBD-drank op de markt

Fluent Beverage Company, een joint-venture van brouwer AB InBev en cannabisproducent Tilray heeft aangekondigd dat het bedrijf aan het eind van het jaar alcoholvrije dranken met cannabidiol (CBD) op de Canadese markt wil brengen. Cannabidiol is een bestanddeel van marihuana.

Bier met cannabissmaak gelanceerd

Bier met cannabissmaak gelanceerd

De jongere generaties blijken een goede afzetmarkt voor bier met een smaakje en United Dutch Breweries speelt hier handig op in met het lanceren van vijf verschillende X-Mark bieren, waaronder eentje met cannabissmaak.