Proeven als een pro

11 november 2020

Begin november is Proeven als een Pro verschenen. In dit boek deelt Master of Wine Cees van Casteren de zijn geheimen van het wijnproeven. "Nu we vooral alleen thuis kunnen genieten van een goed glas wijn, kunnen we ons gaan verdiepen in de smaak ervan. Wijn drinken met aandacht, proeven wat je drinkt en daar een analyse van maken", aldus het persbericht.

Wereldwijd zijn er maar 409 Masters of Wine. Cees van Casteren is een van drie Nederlandse Masters. Kandidaten moeten een zwaar examen afleggen voor ze deze prestigieuze titel mogen dragen. In Proeven als een Pro doet Cees van Casteren de proefmethode uit de doeken waarmee hij dat zware examen haalde. En dat maakt dit boek uniek ten opzichte van alle andere wijnboeken ter wereld: in maar zes stappen wordt wijnproeven voor iedereen kinderspel. Met de methode en kennis van Proeven als een Pro kun je over elke wijn iets zinnigs zeggen. 

Cees van Casteren is Master of Wine, Vinoloog van het Jaar, WSET® Educator, winnaar van diverse wijnproefwedstrijden, jurylid van internationale competities en voorzitter van de Verenigde Vinologen. Cees heeft meer dan 10 boeken over wijn op zijn naam. Zijn laatste boek, De Wijngids, verscheen in oktober 2019.

Altijd op de hoogte blijven?