Roland van Bommel lid Raad van Commissarissen Amber Beverage Group

Roland van Bommel_foto ABG

Roland van Bommel (foto: Amber Beverage Group)

Amber Beverage Group (ABG) heeft Roland van Bommel benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Dat maakte de producent, distributeur, logistiek dienstverlener en retailer van dranken vandaag (18 juni) bekend.

Van Bommel heeft wereldwijd uitgebreide CEO-ervaring in de dranken- en FMCG-sector. Sinds 2010 vervult hij enkele toezichthoudend functies en heeft brede ervaring als bestuurder en als Senior Executive bij enkele grote wereldwijde bedrijven. Momenteel is hij lid van de Raad van Commissarissen van Asahi Beverages Oceania, dat deel uitmaakt van de in Tokio gevestigde Asahi Group Holdings Ltd. Daarnaast was hij onder andere voorzitter van de Raad van Bestuur van WhistlePig LLC (producent van superieure rye whisky), Chief Executive Officer voor William Grant & Sons Ltd en Chief Executive van Maxxium Worldwide.

Raad van Commissarissen

"Roland's ervaring als CEO van Maxxium en William Grant & Sons is voor ons van grote waarde", zegt Mark Garber, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABG. "Hij heeft met succes een aantal belangrijke route-to-markets gerealiseerd en heeft merken als Sailor Jerry en Hendrick's ontwikkeld. Roland was van onschatbare waarde voor WhistlePig vanwege zijn aandeel in de de opbouw van een superpremium whisky merk."

"Ik ben verheugd dat ik zal toetreden tot de Raad van Commissarissen van ABG en dat ik met zo'n uitstekend en energiek team ga samenwerken. Momenteel is Amber Beverage Group goed gepositioneerd op een aantal gebieden in de wijn- en gedistilleerde drankenindustrie. Ik geloof dat mijn ervaring van waarde kan zijn in deze belangrijke fase van verdere groei en uitbreiding", zegt Roland van Bommel, de nieuwe bestuurder van ABG.

Amber Beverage Group 

Amber Beverage Group is een producent, distributeur, logistiek dienstverlener en retailer van dranken. Het bedrijf opereert internationaal vanuit haar hoofdkantoor in Luxemburg en via haar productie- en distributiebedrijven in Rusland, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Oostenrijk en de Baltische staten, haar historische thuisbasis.

Het bedrijf heeft meer dan 2.100 mensen in dienst die bijdragen aan het produceren, bottelen, op de markt brengen, distribueren, exporteren en verkopen van enkele van 's werelds meest iconische dranken. ABG heeft momenteel meer dan 200 merken in haar portefeuille.

Dossiers