Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

wijn_rood en wit_Pixabay

Heb je een voorkeur voor witte wijn of voor rode wijn? Dat zegt iets over je persoonlijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek van Coravin. Kijk je graag naar Game of Thrones, ben je introvert en houd je van reizen? Dan ben je waarschijnlijk een rode wijn drinker!

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Onepoll, vulden 2.000 Amerikanen een poll in, waarbij werd gekeken naar persoonlijkheidskenmerken. Alle deelnemers waren ouder dan 21 en drinken gemiddeld vier glazen wijn per week. 

Rood versus wit

Uit de poll komt naar voren dat rode wijn drinkers zichzelf omschrijven als avontuurlijk, bescheiden en goed georganiseerd. Ook staan ze meestal vroeg op, luisteren naar jazz en zijn een hondenmens.

Hiertegen over staan de witte wijndrinkers. Zij zien zichzelf als nieuwsgierig, sarcastisch en perfectionistisch. Ze zijn vaak extrovert en echte nachtbrakers. Daarnaast hebben ze een voorkeur voor punkmuziek en prefereren katten boven honden.

Wijnkenners

Verder valt op dat rode wijndrinkers gemiddeld meer uitgeven aan een fles wijn. Zij geven gemiddeld 40 dollar uit, terwijl witte wijndrinkers 'maar' 37 dollar uitgeven. Bovendien beschouwt 45 procent van de rode wijndrinkers zichzelf als een wijnkenner. Bij witte wijndrinkers is dit 31 procent.

Uit de poll kwam naar voren dat rode wijndrinkers ook daadwerkelijk meer kennis over wijn lijken te hebben. Zo wisten meer rode wijndrinkers hoe je een wijnglas op de juiste manier vasthoudt (73 versus 65 procent), weten wat tannine is (53 versus 45 procent) en hoe lang het duurt voordat wijn oxideert (64 versus 54%).

Houdbaarheid

Coravin produceert een apparaat dat het mogelijk maakt om een glas wijn te drinken zonder een fles te ontkurken. Daarom waren er in de poll ook een aantal vragen over situaties waarbij hun product van pas zou kunnen kopen. 

72 procent van de wijndrinkers drinkt het liefste een glas thuis. Tegelijktijd geeft 62 procent aan dit niet te doen omdat ze geen nieuwe fles open willen maken. 49 procent drinkt graag een glas wijn tijdens een event of bijeenkomst en 43 procent gebruikt graag wijn in een bar. 

Op een bijeenkomst drinkt driekwart van de wijndrinkers de wijn die iedereen drinkt, ook als ze liever iets anders zouden willen. Ook wordt na de bijeenkomst gemiddeld drie gedeeltelijk lege flessen wijn weggegooid. Tot slot geven de meeste respondenten aan dat gemiddeld iedere maand drie flessen wijn leegdrinken om te voorkomen dat ze bederven. Daarnaast gooien ze twee aangebroken fles waarvan de wijn niet meer goed is.

Bron: New York Post

Dossiers
Lees ook
Diverse bier- en wijnworkshops bij Gastvrij Rotterdam

Diverse bier- en wijnworkshops bij Gastvrij Rotterdam

Op 23, 24 en 25 september vindt horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Dit platform voor de professionele horeca zou natuurlijk niet compleet zijn zonder heel veel activiteiten rondom bier en wijn. In het Wijntheater en het Kenniscentrum voor Bier kun je meedoen met workshops, proeverijen en masterclasses.

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

La vendimia nocturna van D.O. Rueda

Een van de meest besproken druivenoogsten in Spanje is die van D.O. Rueda. Allereerst worden de druiven in dit wijngebied 's nachts geplukt, de zogenaamde La vendimia nocturna. En dat gebeurt niet met de hand, maar machinaal onder onder het toeziende oog van geselecteerde kwaliteitsinspecteurs.

Prijswinnaars Wijnkeuring van de Lage Landen 2019

Prijswinnaars Wijnkeuring van de Lage Landen 2019

Stichting Wijninstituut Nederland organiseert jaarlijks de Wijnkeuring van de Lage Landen. Aan de editie van 2019 deden 242 wijnen uit Nederland en België mee. Acht wijnen werden beloond met een gouden medaille. De 'grote winnaar' was het Betuws Wijndomein. Niet alleen werden twee wijnen beloond met een gouden medaille. Ook kreeg wijnmaker Diederik...