Rood of wit? Dit zegt je wijnvoorkeur over je persoonlijkheid

wijn_rood en wit_Pixabay

Heb je een voorkeur voor witte wijn of voor rode wijn? Dat zegt iets over je persoonlijkheid. Dit blijkt uit een onderzoek van Coravin. Kijk je graag naar Game of Thrones, ben je introvert en houd je van reizen? Dan ben je waarschijnlijk een rode wijn drinker!

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Onepoll, vulden 2.000 Amerikanen een poll in, waarbij werd gekeken naar persoonlijkheidskenmerken. Alle deelnemers waren ouder dan 21 en drinken gemiddeld vier glazen wijn per week. 

Rood versus wit

Uit de poll komt naar voren dat rode wijn drinkers zichzelf omschrijven als avontuurlijk, bescheiden en goed georganiseerd. Ook staan ze meestal vroeg op, luisteren naar jazz en zijn een hondenmens.

Hiertegen over staan de witte wijndrinkers. Zij zien zichzelf als nieuwsgierig, sarcastisch en perfectionistisch. Ze zijn vaak extrovert en echte nachtbrakers. Daarnaast hebben ze een voorkeur voor punkmuziek en prefereren katten boven honden.

Wijnkenners

Verder valt op dat rode wijndrinkers gemiddeld meer uitgeven aan een fles wijn. Zij geven gemiddeld 40 dollar uit, terwijl witte wijndrinkers 'maar' 37 dollar uitgeven. Bovendien beschouwt 45 procent van de rode wijndrinkers zichzelf als een wijnkenner. Bij witte wijndrinkers is dit 31 procent.

Uit de poll kwam naar voren dat rode wijndrinkers ook daadwerkelijk meer kennis over wijn lijken te hebben. Zo wisten meer rode wijndrinkers hoe je een wijnglas op de juiste manier vasthoudt (73 versus 65 procent), weten wat tannine is (53 versus 45 procent) en hoe lang het duurt voordat wijn oxideert (64 versus 54%).

Houdbaarheid

Coravin produceert een apparaat dat het mogelijk maakt om een glas wijn te drinken zonder een fles te ontkurken. Daarom waren er in de poll ook een aantal vragen over situaties waarbij hun product van pas zou kunnen kopen. 

72 procent van de wijndrinkers drinkt het liefste een glas thuis. Tegelijktijd geeft 62 procent aan dit niet te doen omdat ze geen nieuwe fles open willen maken. 49 procent drinkt graag een glas wijn tijdens een event of bijeenkomst en 43 procent gebruikt graag wijn in een bar. 

Op een bijeenkomst drinkt driekwart van de wijndrinkers de wijn die iedereen drinkt, ook als ze liever iets anders zouden willen. Ook wordt na de bijeenkomst gemiddeld drie gedeeltelijk lege flessen wijn weggegooid. Tot slot geven de meeste respondenten aan dat gemiddeld iedere maand drie flessen wijn leegdrinken om te voorkomen dat ze bederven. Daarnaast gooien ze twee aangebroken fles waarvan de wijn niet meer goed is.

Bron: New York Post

Dossiers
Lees ook
Blockchain voor wijn

Blockchain voor wijn

Accountantsbureau Ernst&Young ontwikkelt samen met Blockchain Wine het Tattoo-Wijnplatform. Dit blockchain-aangedreven platform heeft als doel de authenticiteit en oorsprong van nieuwe en vintage wijn te bepalen. Tattoo staat voor traceerbaarheid, authenticiteit, transparantie, oorsprong en mening (opinion). Op den duur zal het platform meer...

Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

Joey de Kruijf opent wijnbar Pierre par CP

SVH Meestergastheer Joey de Kruijf opende dinsdag 28 mei de wijnbar Pierre par CP in Den Haag. Hier schenkt hij wijn uit de wijnvoorraad van restaurant Central Park. Het assortiment bestaat uit exclusieve en toegankelijke wijnen van over de hele wereld.

Eerste stedelijke wijnmakerij in Brussel

Eerste stedelijke wijnmakerij in Brussel

In Brussel is de eerste stedelijke wijnmakerij van België gevestigd. Ondernemer Thierry opende daar LeJeune Gudule Winery Brussels. Een wijngaard is er niet. Lejeune koopt de druiven bij partner-wijboeren.