Ruim 40.000 handtekeningen voor petitie Stop extra bierbelasting

3 december 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Pixabay

De online petitie Stop extra bierbelasting van Nederlandse Brouwers is ruim 40.000 keer ondertekend. Eind november kregen de leden van de Commissie Financiën de petitie aanboden door brouwers Jan-Paul Rutten van Gulpener en Jeroen van Ditmarsch van Kompaan en Nederlandse Brouwers directeur Lucie Wigboldus. Dat meldt Nederlandse Brouwers op de website.

De overheid is van plan om de btw op bier te verhogen. Het zou in eerste instantie gaan om een verhoging van 5 procent. Nederlandse Brouwers startte daarom in september de petitie Stop extra bierbelasting, die ruim 40.000 handtekeningen verzamelde. “De bierdrinker heeft massaal de petitie ondertekend”, aldus Nederlandse Brouwers directeur Lucie Wigboldus.

De petitie is volgen Jan Paul Rutten een duidelijke signaal aan de politiek om de accijns niet te verhogen. Hij wijst er ook op dat de biersector en de horeca hard worden getroffen door de coronapandemie, waarvan het einde nog niet in zicht is. “De sector moet de kans krijgen zich te herstellen en daar horen geen hogere lasten bij zoals een accijnsverhoging.”

Bron: Nederlandse Brouwers

Altijd op de hoogte blijven?