Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Samenwerkimg Verbunt Verlinden St Martinus

Foto: Verbunt Verlinden

Wijngaard St. Martinus en wijnimporteur Verbunt Verlinden hebben samengewerkt aan een nieuwe wijn met de naam St. Martinus Cuvée Texere. Het is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden.

St. Martinus Cuvée Texere is gemaakt met de druiven Johanniter, Auxerrois en Souvignier Gris. De Cuvée heeft een volle fruitige smaak met tonen van citrus en steenfruit. De lichte houtlagering zorgt voor diepgang en een krachtige afdronk.

De naam Texere is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘weven’. Dit is een subtiele verwijzing naar Textielstad Tilburg waar Verbunt Verlinden sinds haar oprichting in 1844 gevestigd is. Wijn zit tevens “verweven” in ons leven en brengt mensen samen.

St. Martinus Wijndomein

Nederlandse wijn is in opkomst doordat de kwaliteit jaar op jaar significant beter wordt. Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus, is een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn. Samen met zijn vrouw Nienke beheert hij St. Martinus Wijndomein in het dorpje Vijlen. De wijngaarden van het wijndomein liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen.

St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. De wijngaard is met 32ha de grootste wijngaard in Nederland. Het wijndomein bestaat sinds 1988 en wordt inmiddels gerund door de tweede generatie wijnbouwers en bestaat uit een team van 20 enthousiaste wijnprofessionals. 

Verbunt Verlinden

De nieuwe cuvee St. Martinus Cuvée Texere is exclusief verkrijgbaar via Verbunt Verlinden voor de gastronomie en wijnspeciaalzaken. Deze Nederlandse wijnimporteur heeft een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Het bedrijf is gericht op de horeca, groothandel en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.

Dossiers
Lees ook
Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Wijn uit Achterhoek beschermd streekproduct

Acht wijnen uit de Achterhoek zijn een erkend streekproduct geworden. Dit komt omdat de Europese Commissie de streek rond Winterswijk heeft erkend als wijnregio. De wijnen uit deze streek hebben hierdoor de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) gekregen.

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig presenteert associatie-wijnwiel

Wild Pig lanceert het associatie-wijnwiel . Met ‘Mijn wijnwiel’ wil het wijnmerk beginnende wijnliefhebbers helpen om een eigen geheugen op te bouwen voor de verschillende druivenrassen.