Samenwerking Xandrion en LFE

12 februari 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Xandrion

Het inkoopnetwerk Xandrion gaat samenwerken met wijnbedrijf LFE. Xandrion deelnemers kunnen hierdoor profiteren van unieke inkoopcondities op het complete wijnportfolio van LFE.

Het Nederlandse LFE B.V. is onderdeel van het Franse familiebedrijf Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa en het derde grootste wijnbedrijf ter wereld. Het bedrijf is opgericht in 1949 met als bakermat Bordeaux en bezit twintig eigen Châteaux en meer dan 1.000 hectare eigen wijngaarden. LFE is actief in alle wijnfacetten van de Nederlandse markt, van supermarkten, groothandels en wijnspeciaalzaken tot horeca, catering en foodservice bedrijven.

Wijn

LFE heeft ruim vijftig jaar ervaring in de internationale wijnwereld. Het assortiment omvat meer dan 2.000 verschillende wijnen, variërend van een soepele borrelwijn tot complexe gastronomische wijnen uit alle belangrijke wijnlanden van de wereld. Tevens heeft LFE toegang tot de 'Grand Cru kelder' van moederbedrijf Castel.

Mathijs Cottaar, Business Unit Manager Out of Home bij LFE: "Onze aanpak is gestoeld op drie pijlers. Ten eerste biedt LFE altijd de allerbeste prijs/kwaliteit wijn aan. Daarnaast kan LFE op basis van diepgaande kennis van de markt, haar klanten en diens gasten de beste horeca-adviezen geven. Tot slot is het uiteindelijk ons team, dat met haar passie, energie en creativiteit het duurzame verschil maakt! Wij zijn er trots op dat Xandrion daarom ons heeft gekozen als haar wijnpartner voor de komende jaren."

Xandrion

Ook Rutger van Londen van Xandrion is blij met de samenwerking. “Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking met dit prachtige wijnbedrijf, hiermee ondersteunen we onze deelnemers bij hun keuze voor kwaliteitswijnen, ontzettend belangrijk binnen de hospitalitybranche waarin zij zich bevinden”. 

Een groep recreatieondernemers zette 23 jaar geleden het inkoopnetwerk Xandrion op. Het idee is dat ondernemers door kennis, informatie en inkoopvolume met elkaar te delen slimmer en scherper kunnen inkopen. Inmiddels bestaat het inkoopnetwerk uit meer dan 1.100 aangesloten bedrijven in de recreatie- (campings, bungalowparken, groepsaccommodaties), horeca- (hotels, restaurants, catering) en sportbranche (golfbanen, bowlingbanen, kartcentra). Sinds juni 2016 is Xandrion onderdeel van Compass Group Nederland.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?