Scheldebrouwerij valt in de prijzen bij World Beer Awards 2020

Scheldebrouwerij_World Beer Awards

Tijdens de World Beer Awards viel Scheldebrouwerij vijf keer in de prijzen. Naast goud, zilver en brons bekroonde de jury de tripel Zeezuiper tot Beste tripel van België. "Een eervolle erkenning voor deze onafhankelijke brouwers die met gepaste trots verder brouwen waar ze het best in zijn."

Tijdens de World Beer Awards worden jaarlijks per land en per bierstijl medailles uitgereikt voor beste bieren. Alle bieren worden gekeurd door een internationale vakjury. Scheldebrouwerij viel vijf keer in de prijzen. In de categorie Belgian Style Blond kreeg Strandgaper, een fris blond bier, een gouden medaille en Lamme Goedzak, vol blond bier, zilver. Daarnaast waren er twee bronzen bekroningen. Voor 'n Toeback (Single Hop Special), een zwaar blond bier, in de categorie Belgian Style Strong. En voor het witbier Witheer in de categorie Belgian Style Witbier.

De grootste eer was weggelegd voor de tripel Zeezuiper. Volgens de jury de beste tripel van België. "Dry, slightly funky, earthy, surprisingly ‘sessionable’ for a beer of its strength. Restrained and yet with some depth. Well-balanced. Light golden in colour, clear, with good head and carbonation. Very smooth with honey notes on nose and palate. Leaves you wanting more", aldus het juryrapport.

In 2019 was Scheldebrouwerij ook al succesvol op de World Beer Awards. Toen behaalden zes bieren een medaille. In 2019 vierde de brouwerij ook het 25-jarig jubileum.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse bierbrouwers vallen in de prijzen bij World Beer Awards

Nederlandse bierbrouwers vallen in de prijzen bij World Beer Awards

In Londen vond op 7 augustus de prijsuitreiking van de World Beer Awards plaats. Verschillende Nederlandse brouwerijen vielen in de prijzen en ontvingen een gouden, zilveren en bronzen medaille. Vier brouwerijen behaalden de wereldtitel met hun bier.

Scheldebrouwerij bestaat een kwart eeuw

Scheldebrouwerij bestaat een kwart eeuw

Dit jaar viert Scheldebrouwerij een kwart eeuw biergeschiedenis. Met gepaste trots en veel plezier kijkt de brouwerij terug op 25 jaar bevlogen brouwen. Om zijn partners te bedanken organiseert de brouwerij op 20 mei een klantendag voor zowel huidige als toekomstige relaties. Deze mijlpaal laat de brouwerij niet onopgemerkt voorbij gaan. Om dit vijfde...

Rodenbach Vintage beste sour ter wereld

Rodenbach Vintage beste sour ter wereld

e internationale WBA jury heeft in negen categorieën de 'beste bieren van de wereld' bekroond. 2.300 bieren werden blind geproefd door een kleine 100 juryleden. In de categorie sour, werd Rodenbach Vintage bekroond als beste Sour ter wereld.  Rodenbach Vintage is 100 procent, 24 maanden op eikenhouten foeders gerijpt bier, wat resulteert in een superieure...