Schermer Wijnkoper & Distillateur

28 augustus 2018

Schermer wijnkoper & distillateur Schermer Wijnkoper & Distillateur is een van de oudste onafhankelijke distillateurs van Nederland. Op de Dranken Pakket Expo toont het bedrijf het assortiment gedistilleerd met bijvoorbeeld de Schermer Jenever en Dry Gin, wijnen uit de Balkan.

Schermer Wijnkoper & Distillateur

De geschiedenis van het bedrijf uit Hoorn gaat terug tot 1782. Schermer Wijnkoper & Distillateur produceert traditiegetrouw en volgens de laatste HACCP-wetgeving, Nederlands gedistilleerd en blijft bij met trends en volgen marktontwikkelingen om daarop in te spelen met een eigentijds assortiment. Schermer wordt vandaag de dag gerund door Martin Philipse (Vinoloog & Liquorist), Tanja Philipse-Blom en Esther Ophoff-Blom.

De distilleerderij produceert traditiegetrouw Schermer Jenevers, Dry Gin, Beerenburger Kruidenbitter, Kruidenbitters, Kruidenlikeuren, Likeuren, Nederlands gedistilleerd, Likorettes en andere streekproducten, zoals Boerenjongens, Advocaat en Glühwein. Het eigen gedistilleerd en vele van de geïmporteerde wijnen kunnen van een eigen zeefdruk worden voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een private label, streekproduct, relatie- en kerstgeschenk, give-away of voor feestelijke gelegenheden en jubilea.

Mediterraan specialist

Het bedrijf importeert al vele jaren kwaliteitswijnen en gedistilleerd uit diverse wijn producerende landen en staat bekend als 'de Balkan specialist'. Schermer gebruikt liever de term 'Mediterraan specialist' omdat dat de lading beter dekt. Het wijnassortiment komt namelijk uit Slovenië, Kroatië, Italië, Portugal, Frankrijk, Spanje, Macedonië, Montenegro en Servië.

Door het WK voetbal is Kroatië enorm in belangstelling en bekendheid toegenomen. Er is steeds meer aandacht voor Kroatië en de Balkan in het algemeen en er gaan steeds meer

Nederlanders op vakantie naar toe. Schermer importeert al 45 jaar wijnen uit de Western Balkan en weet precies wat interessante producten voor de slijter zijn.

Dr More than Drinks_Dranken Expo 2018_logo groot anken Pakket Expo 2018

Schermer Wijnkoper & Distillateur is een van de exposanten op de Dranken Pakket Expo 2018. Op deze beurs vinden drankendetailhandelaren alle producten en diensten die ze nodig hebben om zich als specialisten te kunnen profileren voor de consument met smaak. Dranken Pakket Expo 2018 vindt dit jaar plaats op 9 en 10 september in Expo Houten.

Lees alles over de Dranken Pakket Expo in ons dossier.

Altijd op de hoogte blijven?