Schiedam wordt 'Gin City'

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni staat jeneverhoofdstad Schiedam in het teken van alweer de zevende editie van het Jeneverfestival. Er is dit jaar een internationale titel aan de stad gegeven: Gin City. Schiedam is namelijk niet alleen de bakermat van de jenever, in Engeland verbasterd tot ‘gin’, maar de Nederlandse distillateurs hebben ook een flink aandeel in de internationale opleving van gin.

 

Lokale, nationale en internationale distillateurs showen in Schiedam de paradepaardjes van hun eigen gedistilleerde excellente jenevers en moderne gins, welke volop geproefd kunnen worden. “Met een uitgebreid aanbod aan demonstraties, workshops, foodtrucks, en live muziek beleeft de bezoeker dit jaar gegarandeerd het ultieme festivalgevoel in Schiedam,” aldus de organisatoren. “Waar de oudere generatie is opgegroeid met jenevers, zien we dat de jongere generatie nu volop bezig is met de ontdekkingstocht naar kwaliteitsgins. Reden genoeg om dit distillaat flink onder de aandacht te brengen dit jaar.”

Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende het Jeneverfestival 2016 diverse jenevers en gins in de monumentale Havenkerk. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende workshops. “Creëer je eigen parfum op basis van moutwijn of geniet van de perfecte combinaties tussen jenevers en sigaren of bier en pijptabak.”