Schrobbelèr start actie 'Steun je stamkroeg'

3 april 2020

Vanwege de coronamaatregelen is de horeca voorlopig gesloten. Waar restaurants nog wat inkomsten kunnen genereren oor te gaan bezorgen, geldt dit niet voor cafés. Het is voor veel ondernemers dan ook de vraag of ze deze crisis gaan overleven. Daarom start kruidenlikeur Schrobbelèr de actie 'Steun je stamkroeg'. Met de actie kunnen (stam)gasten online alvast een rondje te bestellen.

“We zagen de laatste dagen enkele mooie initiatieven ontstaan; zoals horeca die maaltijden zijn gaan bezorgen en mogelijkheden om een dinerbon aan te schaffen", vertelt Jan Eijsermans van Schrobbelèr. "Echter zijn voor veel cafés, die veelal geen keuken hebben, deze mogelijkheden niet van toepassing. Vandaar dat we voor hen graag iets wilden betekenen.”

Op de website www.steunjestamkroeg.nl kunnen de (stam)gasten een waardebon aanschaffen voor een rondje bij hun favoriete kroeg. Eijsermans: “Het is niet alleen de omzet die de kroegbaas zal helpen, maar vooral ook het signaal dat gasten aan hen denken en willen steunen in deze onzekere tijd. Een rondje voor de zaak is zo wel erg letterlijk van toepassing.” Een waardebon (ter waarde van vijftien euro) is goed voor acht borrels Schrobbelèr. Deze bon wordt thuisgestuurd en kan, zodra de horeca weer open mag, ingeleverd worden bij de betreffende horecazaak. Het volledige aanschafbedrag komt ten goede van de horecazaak.

Volgens Eijsermans wordt het initiatief zeer positief ontvangen. "Binnen een uur na de oproep meldden zich al zo’n 100 zaken aan en elk uur komen er meer bij". Ook klanten zijn positief, binnen een paar dagen zijn er al 1000 waardebonnen verkocht. “We hoopten wel dat het enthousiast ontvangen zou worden, maar dat het binnen een paar dagen al zoveel voor de horeca zou opleveren, hadden we niet verwacht. Het enthousiasme komt van zowel de ondernemers als de stamgasten. Veel mensen die een waardebon voor hun favoriete café kopen laten ook een hartverwarmend bericht achter”, besluit Eijsermans.

Altijd op de hoogte blijven?