Slager en bierkenner uit Heemstede bekroond voor bierworst

26 november 2018

Bierworst “Beter een goede buur dan een verre vriend”, zeggen Keurslager Peter van der Geest en Kees Heger van Café de 1ste aanleg uit Heemstede. Deze manier van denken heeft ze een prijs opgeleverd. Ze ontvingen het certificaat ‘Goud met ster’ voor hun bierworst tijdens de Slavakto in Utrecht.

De winkels van Heger en van Der Geest doen het al jaren goed. “Samenwerken op lokaal niveau werpt zijn vruchten af. Kleinschalig ondernemen werkt.”, zeggen zij. Als ‘kroon’ op hun jarenlange samenwerking wilde zij samen iets maken. Hier is de succesvolle bierworst uitgekomen. “Met dit kwalitatieve en unieke product onderscheiden we ons allebei.”, zeggen Van der Geest en Heger. De vakbroeders hebben beide hun vakmanschap in de worst gestopt.

Bierworst

Volgens de slagersvakjury tijdens de Slavakto Wedstrijden in Utrecht was de worst ‘van uitstekende kwaliteit’. Dit zeiden zij naar aanleiding van de geur en smaak, vorm en kleur, structuur en uiterlijk van de worst. “Onze gedroogde worst bevat zuivere en eerlijke ingrediënten en geen toevoegingen. De basis zijn duurzaam voortgebracht vlees en Christine Bier met Saazer hop, witte peper, koriander, foelie en lavas”, zeggen de ambachtslieden.

 

Bron: Vlees+

 

Altijd op de hoogte blijven?