Slijterij Frans Muthert krijgt het predicaat Hofleverancier

  • More than Drinks_Slijterij Frans Muthert Still uit YouTube video 100 jaar Frans Muthert
  • Slijterij Frans Muthert bestaat 100 jaar. Dit jubileum heeft extra glans gekregen omdat ze het predicaat hofleverancier mogen voeren. Vrijdag 31 augustus kreeg de familie Muthert de onderscheiding met het bijbehorende wapenschild uit handen van locoburgemeester Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal. "Een belangrijke blijk van waardering voor 100 jaar ondernemerschap" zegt eigenaar Aeilke Muthert in Het Dagblad van het Noorden. "We zijn als familie en bedrijf enorm trots op deze kroon op ons werk.’’

Slijterij Frans Muthert

De geschiedenis van Slijterij Frans Muthert start in 1918 toen koopman Aeilke Muthert de 'Grossierderij in Koloniale waren, Gedistilleerd en Haringinleggerij’ oprichtte in Musselkanaal. In 1955 nemen zijn jongste zoon Frans Hendrik en schoondochter Ina de zaak over. Hij verandert de naam in Frans Muthert en maakt er een zelfbedieningszaak en zelfstandige slijterij van.

De huidige eigenaar Aeilke Muthert zet de zaak na het overlijden van Frans in 1977 voort. De slijterij is gefocust op wijn, bier en cadeaus. De laatste 10 jaar staat het bedrijf bekend als landelijke whiskyspecialist. In 2013 wordt daarvoor de webwinkel Dramtime gelanceerd. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er twee speciaal voor het bedrijf gebottelde jubileumwhisky’s uitgebracht.

Predicaat Hofleverancier

Het koninklijk Wapen met de tekst “Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier” wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die minimaal honderd jaar bestaan, een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en zich onderscheiden door kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn. Daarnaast moet de ontstaansdatum met documenten worden onderbouwd. Slijterij Frans Muthert behoort hiermee tot zo’n 450 Nederlandse ondernemingen die het predicaat dragen.

 
Lees ook
Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

Met ingang van 1 januari 2018 is het huwelijksgoederenregime ingrijpend veranderd. Indien u vóór 1 januari 2018 in het huwelijksbootje bent gestapt, geldt de algehele wettelijke gemeenschap van goederen. Zo valt bij ondernemers ook de eigen zaak na het huwelijk in de gemeenschap.

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?