Solán de Cabras overhandigt cheque van 10.000 euro aan Pink Ribbon

8 september 2020

Solán de Cabras introduceerde deze zomer de roze limited edition fles, waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor Pink Ribbon. Shella Blancaflor overhandigde namens het Spaanse mineraalwatermerk op 8 september bij Bickery Food Group een cheque van 10.000 euro aan Willemijn van den Berg van Pink Ribbon. Dit bedrag moet de minimale opbrengst worden van de bijdrage van de verkochte Solán de Cabras flesjes mineraalwater die in Nederland verkocht worden.

Solán de Cabras is een Spaans merk dat deel uitmaakt van de Mahou San Miguel Group. Gezondheid is belangrijk voor het merk. De geschiedenis van Solán de Cabras gaat terug naar de heilzame werkingen van een bron in Serrania de Cuenca. Zieken bezochten de bron vanwege de geneeskrachtige werkingen. Tot en met de jaren 60 was het mineraalwater van Solán de Cabras alleen buiten de Spaanse apotheken beschikbaar.

Pink Ribbon

Pink Ribbon zet zich in tegen borstkanker. De organisatie financiert wetenschappelijk onderzoek op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Hun doel is goede behandeling en begeleiding én een langer en beter leven voor elke borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft tot nu aan toe al meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd.

Altijd op de hoogte blijven?