Sonnema introduceert de 11 Steden Collectie

21 juni 2021 Redactie BeverageNL

Sonnema introduceert de 11 Steden Collectie, geinspireerd door de Elfstedentocht. De collectie bestaat uit elf flessen ontworpen voor elf steden die om de paar weken in de winkel komen. 

Normaal gesproken ontmoet Sonnema hun fans op winterse evenementen en zomerse festivals, maar omdat dat dit jaar niet kon komen ze midden in de zomer met de 11 Steden Collectie. "Het maakt niet uit of er ijs ligt of niet, met de 11 Stêden Edysje is er het hele jaar door Elfstedentocht", aldus het bekende drankenmerk.

Elf steden

De flessen verschijnen de volgorde van de tocht der tochten met Leeuwarden als startpunt. De collectie wordt om de aantal weken aangevuld met de volgende stad van de route. De collectie eindigt in het eerste kwartaal van 2022, op het moment dat het alweer 25 jaar geleden dat de Elfstedentocht voor de laatste keer werd gereden. 

Flesontwerp

Voor de collectie heeft Sonnema elf flessen ontworpen; voor iedere Friese stad een eigen fles met naam en herkenningspunt van de stad. Elke editie is gevuld met Berenburg en in beperkte oplage gebotteld. Aan het begin van iedere maand wordt ‘de fles van jouw stad’ overhandigd aan iemand die belangrijk is voor de stad. De introductie van de Leeuwarden editie.

Sonnema

Sonnema maakt sinds 1860 Sonnema Berenburg volgens het geheime recept van Fedde Sonnema. De naam ‘beerenburg’ refereert naar de Amsterdamse kruidenhandelaar Hendrik Berenburg, die kant-en-klare kruiden pakketjes, verkocht waarmee een pittige kruidendrank gemaakt kon worden. Het bedrijf is gevestigd in Bolsward en vierde in 2020 het 160-jarig jubileum.

Altijd op de hoogte blijven?