Sonnema viert 160 jarig jubileum met nieuwe Beerenburg

Sonnema_Beerenburg

Sonnema viert het 160-jarig jubileum met de introductue van een nieuwe Beerenburg, de Sonnema 1860.  Het is een volle Beerenburg met een samenstelling van diverse kruiden en vruchten.

De Friese distilleerderij ontwikkelde deze nieuwe Beerenburg in samenwerking met liefhebbers van de bekende gedistilleerde drank. Sonnema 1860 bestaat uit kruidenextracten zoals galangwortel, dragonblad en basilicum en distillaten van venkelzaad, kardemom en sinaasappel. Deze combinaties geven het product volgens de makers verschillende geur- en smaakmomenten. "De geurbeleving is fruitig met een fris-kruidige achtergrond en de smaak heeft een enigszins droge afdronk. De smaakbeleving is licht afhankelijk van de temperatuur van consumptie."

De nieuwe Beerenburg heeft een alcoholpercentage van 35%. De drank zit in de dezelfde fles net 'een chique nieuw jasje', voorzien van een zwarte coating in combinatie met goud en rode accenten. 

Online introductue

Sonnema 1860 krijgt een online introductie. De echte fans kunnen in de “Betide Fûgel” fase (Fries voor vroege vogel) via Sonnema1860.nl als eerste de Sonnema 1860 bestellen tegen een introductieprijs en ontvangen daarbij een Sonnema glas. De fles en glas kunnen bij de geselecteerde slijterij afgehaald worden. In de “Foarferkeap” (voorverkoop) fase is de Sonnema 1860 nog steeds online te bestellen tegen de introductieprijs, al zijn de glazen dan niet meer beschikbaar. Daarna gaat de Sonnema 1860 de normale verkoop in en is vanaf begin oktober beschikbaar voor alle slijterijen.

Sonnema

Sonnema maakt sinds 1860 Sonnema Beerenburg volgens het geheime recept van Fedde Sonnema. De naam ‘beerenburg’ is refereert naar de Amsterdamse kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg, die kant-en-klare kruiden pakketjes, verkocht waarmee een pittige kruidendrank gemaakt kon worden.

Het bedrijf is vandaag de dag gevestigd in Bolsward. Voor de productie wordt nog altijd het geheime recept van Fedde gebruikt.

Dossiers
Lees ook
Sonnema introduceert de 11 Steden Collectie

Sonnema introduceert de 11 Steden Collectie

Sonnema introduceert de 11 Steden Collectie, geinspireerd door de Elfstedentocht. De collectie bestaat uit elf flessen ontworpen voor elf steden die om de paar weken in de winkel komen.