Spirited Union startup af

30 juli 2021

De afgelopen jaren groeide Spirited Rum. De zes verschillende soorten botanische rum worden geexporteerd naar vijftien landen en internationale drankenmagazines zijn positief. Na zes jaar is de distilleerderij geen startup meer. Maar initiatiefnemer Ruben Maduro wil nog meer aandacht voor kwaliteitsrum bij een breder publiek. "Rum is de nieuwe Gin."

In 2017 startte Spirited Union met het combineren van ambachtelijke rum met botanicals. De distilleerderij werkt met verse botanicals en gebruikt geen zoete en kunstmatige aroma’s. De single-origin rum en botanicals zijn afkomstig uit de beste rumlanden van de wereld zoals Panama, Belize, Jamaica en Swaziland. Maduro haalt zijn rum van over de hele wereld en distilleert ze in zijn 300m2 distilleerderij in Amsterdam met verse, natuurlijke kruiden en botanicals

De missie van Spirited Union is om een compleet nieuwe wereld voor rum te creëren door middel van smaak innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Het bedrijf zet zich in om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen. Alle flessen worden met de hand gebotteld, de distilleerderij werkt op zonne-energie, plastic wordt zoveel mogelijk geëlimineerd en Spirited Union werkt samen met duurzame partners.

Zes varianten

Het assortiment bestaat op dit moment uit zes varianten van de rum. De eerste smaak waarmee Maduro vier jaar geleden begon is de Spice & Sea Salt. Deze bevat Guatemalaanse kardemom om de heldere citrus- en florale smaken naar voren te brengen. Ook bevat de rum kruidnagel en vanille uit Madagaskar voor de zoete kruidige aroma’s en Peruaanse cacao voor een diepe rijkdom en pittige honing-noot afdronk. De laatste toevoeging is zoals de naam al vermeld een snufje Añana zeezout. 

Verder bestaat het assortiment de smaken Pink Grapefruit & Rose, Queen Pineapple & Spice, Organic Coconut, Sweet Orange & Ginger en Lemon Leaf.

Altijd op de hoogte blijven?