Stadshaven Brouwerij lanceert biercocktailtap

7 juli 2022 Redactie BeverageNL

De Rotterdamse Stadhaven Brouwerij heeft iets nieuws: een biercocktailtap. De tapmachine bestaat uit twee tapzuilen en mixt bier met de ingrediënten van een cocktail.

De biercocktailtap is een idee van Andrea Possa, aandeelhouder van de brouwerij en oud-wereldkampioen cocktails shaken. De barman wilde een brug slaan tussen de cocktail- en bierwereld. “Na bijna een jaar ontwikkelen hebben we eindelijk de eerste biercocktailtap ter wereld in gebruik”, zegt hij. “We zijn ontzettend trots op deze innovatie binnen de horecawereld.”

Biercocktailtap

Per tapzuil is het mogelijk om één type bier te combineren met drie verschillende cocktailopties. De tap combineert de dranken in afgemeten verhoudingen, die worden aangepast door de stroomsnelheid elektronisch te regelen. Met twee tapzuilen kunnen zes verschillende cocktails met twee bieren worden gemixt.
Het ontwikkelen van de biercocktailtap was niet makkelijk. Enerzijds is het belangrijk dat voor een verse cocktail de verschillende ingrediënten op het laatste moment worden samengevoegd. Anderzijds was het een uitdaging om uit één tap, verschillende soorten biercocktails te kunnen mixen.

Possa ontwikkelde de tap in samenwerking met Van Duijnen Horeca Service. “Het idee voor de biercocktailtap ontstond toen ik in een drukke bar stond en een biercocktail wilde bestellen”, vertelt hij. “De barman moest echter tot zijn spijt weigeren; de biercocktails waren erg bewerkelijk en het kostte hem te veel tijd om er één voor mij te maken. Met al die technologische ontwikkelingen in de horeca moest daar wel wat op te verzinnen zijn dacht ik. Maar dan zonder dat de menselijke touch verloren zou gaan. En dat is precies wat we gerealiseerd hebben met onze biercocktailtap. Een barman kan de biercocktail tot 80% tappen en dan voor de overige 20% een persoonlijke twist toevoegen.”

Stadshaven Brouwerij

De Stadshaven Brouwerij is een craftbierbrouwerij waar jaarlijks wordt er 2 miljoen liter bier wordt gebrouwen en afgevuld op fles, blik of fust. Hiermee is de Stadshaven Brouwerij de op één na grootste craftbierbrouwerij van Nederland.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?