Start campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen

Sherry DO_PB Sherry Show

Op donderdag 29 april start de campagne voor D.O. Sherry Wijnen met 'De Sherry Show', live vanuit de Balie in Amsterdam. Verschillende gasten bespreken alles rondom de Sherry Wijnen. Deze campane voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt is gefinancieerd door Europa. 

Live vanuit de Balie in Amsterdam wordt 'De Sherry Show' speciaal uitgezonden voor professionals, wijn- en lifestylejournalisten. Esmee Langereis en Robert Verhoeven vervullen samen de rol van talkshow hosts. Aan de tafel nemen verschillende gasten plaats. Sherry Educator Karel Klosse van Hotel & Restaurant de Echoput vertelt over de veelzijdigheid van Sherry wijnen, het kwaliteitszegel en de regio in het algemeen. Jeroen Boone en sommelier Cas Kratz van Restaurant Spectrum laten de mooiste wijn-spijs combinaties zien. En Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van Favor Flav en trendwatcher, geeft haar visie op de verwachte trends en mogelijkheden rondom D.O. Sherry Wijnen.

D.O. Sherry Wijnen

De vijf specialisten presenteren een divers programma om D.O. Sherry Wijnen weer top of mind te krijgen. De uitzending is live te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe, door Europa gefinancierde  campagne voor beschermde oorsprongsbenaming van Sherry Wijnen. Tijdens de uitzending is er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen in de live chat. Veelgestelde vragen worden tijdens de uitzending behandeld.

Consejo Regulador

De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over 'Jerez-Xérès-Sherry' en 'Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda' als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de 'Sherry Azijn'. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (D.O.P.).

De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde 'Marco de Jerez' in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.

Dossiers
Lees ook
Start campagne Dranquilo

Start campagne Dranquilo

De overheid is gestart met de nieuwe publiekscampagne Dranquilo. De campagne moet mensen aanmoedigen om drinkgewoontes te doorbreken. Het laat zien dat geen of minder alcohol drinken heel normaal is en dat je niet buiten de groep valt als je niet meedrinkt.

Nooit meer Chinese namaak-jenever, wodka of wijn

Nooit meer Chinese namaak-jenever, wodka of wijn

Per 1 januari 2021 zijn 100 Europese producten met een beschermde geografische aanduiding (BGA) ook in China wettelijk beschermd tegen misbruik en namaak. Dat is het resultaat van de "eerste economische en commerciële deal ooit gesloten" tussen de EU en China, aldus EU-rapporteur Iuliu Winkler.

Distilleerderij Rutte lanceert nieuwe limited edition Oloroso Sherry Cask Jenever

Distilleerderij Rutte lanceert nieuwe limited edition Oloroso Sherry Cask Jenever

De Dordtse distilleerderij Rutte lanceert Rutte Oloroso Sherry Cask Jenever. Deze jenever heeft zeven jaar gerijpt in een sherryvat. Het is de derde limited edition van een serie van vier jenevers die in sherryvaten zijn gerijpt.