Sterkstokers introduceert Love Potion

  • Sterkstokers_Love Potion Foto: Facebook Sterkstokers
  • De Belgische distilleerderij Sterkstokers brengt voor Valentijnsdag een nieuwe gin op de markt, Love Potion. Deze gin is gemaakt van ''zachte en passionele' ingrediënten. "Vandaar natuurlijk ook de naam Love Potion", vertelt distilleerder Thomas Cuyvers aan Het Laatste Nieuws. “Ik ben echt wel op zoek gegaan naar speciale kruiden.”

Afrodisiaca

Love Potion bevat onder andere rozemarijn, hibiscus, rozen, alsem, paradijszaad en Japanse sansho. Andere ingrediënten van de gin zijn jeneverbes, granaatappel en roze peper. Rozemarijn is volgens Cuyvers het favoriete kruid van de Aphrodite, de Griekse godin van de Liefde en Schoonheid. Cuyvers: "En de geur van rozen en hibiscus past toch ook bij een love potion".

Cuyvers ontdekte alsem op een beurs bij een kruidenvrouw. De Griekse schrijver Hippocrates inschreef het kruid als een afrodisiacum. "Keizer Nero moet er ook een heuse liefhebber van zijn geweest", aldus Cuyvers in Het Laatste Nieuws. Op dezelfde beurs kwam hij in aanraking met Japanse sansho, bekend als 'elektriciteits kruid'. Het veroorzaakt een tintelend gevoel in de mond. En tot slot paradijszaad. Cuyvers: "Dat is een kruid dat in de achttiende en negentiende eeuw voor elixirs werd gebruikt en stond bekend om nogal seksueel opwekkend te zijn.” Onrechtmatig bezit van dit kruid kon leiden tot een boete van 200 Goudfrank.

Valentijnsdag

Op Valentijsdag, 14 februari, organiseert Sterkstokers een speciale degustatie-cocktailavond. Tien singles kunnen hiervoor een gratis ticket winnen door het bericht op de Facebookpagina van de distilleerderij te liken en te delen.

Sterkstokers

De distilleerderij Sterkstokers is gevestigd in de Antwerpse Kempen. In het assortiment zitten gins, jenevers, vermouth, wodka, rum, likeuren en whisky. De dranken zijn te krijgen onder het huismerk en als private label. De distilleerderij organiseert regelmatig degustaties waarbij ze de bezoekers tonen hoe zij hun sterke dranken maken en vertellen over de geschiedenis van alcohol.

Bron: Het Laatste Nieuws / Sterkstokers

   
Dossiers
Lees ook
GIN & Mocktails

GIN & Mocktails

Kosmos Uitgevers brengt dit voorjaar twee nieuwe titels op de markt, GIN en Mocktails. Met deze twee nieuwe boeken kan iedereen zijn of haar favoriete (alcoholvrije) cocktail maken! GIN Op 19 maart verschijnt het boek GIN: shake, mix, stir van Dan Jones. Met dit boek leert de lezer hoe je moet shaken, mixen en stirren – en vooral – hoe je moet drinken....

Caribische gin uit Bonaire

Caribische gin uit Bonaire

Bonaire heeft een eigen gin met de naam Salu! van The Cadushy Distillery. Salu! betekent op je gezondheid. De gin is gemaakt van 13 'botanicals', zoals Kadushi cactus, Aloë Vera en Yerba di Holé en jeneverbes.  Eric Gietman, de distilleerder en eigenaar van The Cadushy Distillery, heeft vier jaar gewerkt aan de receptuur. Hij ging hiervoor specifiek...

Gin Festival breidt uit naar Eindhoven

Gin Festival breidt uit naar Eindhoven

Het Gin Festival komt naar Eindhoven. Dit festival speelt in op de populariteit van de drank in Nederland en is de plaats om kennis te maken met nieuwe en oude gin. Vier jaar geleden vond de eerste editie plaats in Amsterdam. Het jaar kwamen hier de edities in Utrecht en Rotterdam bij. Dit jaar komt het festival voor het eerst naar Den Haag, Leiden...