Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn

Da Vinci, een restaurant met één Michelinster, lanceert een eigen witte wijn.Oenoloog Stan Beurskens stelde de wijn samen van chardonnay van Wijngaard Kruisboom Klimmen en souvignier gris van wijngaard St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is vernoemd naar Petro Kools, SVH Meestergastheer en sommelier van Da Vinci.

Beperkte oplage

De wijn bestaat uit 60 procent chardonnay en 40 procent souvignier gris. Hij is deels gelagerd op nieuwe eiken vaten. Volgens Kools zorgen de diepte van de chardonnay en de zuurgraad van de souvignier gris voor een verleidelijke wijn. Hij is als aperitief te drinken en culinair breed inzetbaar. Hij is te combineren met vis, maar ook met kalfvlees en gevogelte. De wijn heeft een oplage van 800 flessen. De wijn staat bij Da Vinci op de kaart voor €47,- en een glas kost €9,50. Daarnaast is de wijn te koop bij Wijngaard Kruisenboom tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden. 

Da Vinci

Restaurant Da Vinci, in het Limburgse Maasbracht is van Margo Reuten en Petro Kools. Reuten is de enige vrouwelijke chef in Nederland met een Michelinster. Ze leidt een moderne keuken met Franse inslag. Ze geeft graag een vrouwelijke ‘touch’ aan haar gerechten. Kools is SVH Meestergastheer en sommelier. De wijnkaart met ruim 1000 wijnen is door Wine Spectator onderscheiden met de Best of Award of Excellence.

Bron: Chapeau magazine

Dossiers
Lees ook
Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Samenwerking wijngaard St. Martinus en Verbunt Verlinden

Wijngaard St. Martinus en wijnexporteur Verbunt Verlinden hebben samengewerkt aan een nieuwe wijn met de naam St. Martinus Cuvée Texere. Het is een droge, witte Cuvée speciaal en exclusief samengesteld door en voor Verbunt Verlinden.

Verwacht topjaar voor Limburgse wijnen

Verwacht topjaar voor Limburgse wijnen

De druivenpluk in Limburg is van start gegaan en de wijnboeren verwachten een topjaar. Afgezien van wat lichte vorstschade in het voorjaar was de afwisseling tussen hitte en koele nachten, gecombineerd met weinig neerslag erg goed voor de druiven. Het resultaat...

Wijnsommelier lobbyt voor Limburg Glass

Wijnsommelier lobbyt voor Limburg Glass

Riedel glass manufacturer store in Vienna Wijnsommelier Maurice Warnier van het Maastrichtse restaurant Mes Amis wil een speciaal glas voor Limburgse witte wijn. Hij is een lobby gestart bij de bekende glasproducent Riedel uit het Oostenrijkse Kufstein. Het bedrijf staat hiervoor open en onderzoekt de mogelijkheden voor een exclusief handgeblazen kristallen...