Strenge lockdown tot half januari

Lockdown Pixabay

Vanwege het stijgende aantal besmettingen komen er strengere coronamaatregelen aan. Verschillende media melden dat het kabinet een strenge lockdown voorbereid. Alle niet essentiële winkels, scholen, musea en theaters gaan dicht tot en met 19 januari.

Vanavond, 14 december, om 19.00 uur houdt Premier Rutte hierover een toespraak vanuit het torentje. De NOS meldt op de website dat deze maatregelen al om middernacht ingaan om een run op de winkels te voorkomen.

Wat betekent dit voor de versspecialist?

Essentiële winkels die open mogen blijven worden volgens NOS waarschijnlijk supermarkten, andere levensmiddelenwinkels, banken en apotheken. Dit zou betekenen dat de bakker, slager, visspecialist en slijter gewoon open kunnen blijven.

De verschillende brancheorganisaties zetten zich sinds het begin van de crisis in dat levensmiddelenwinkels open moeten blijven. Een van die branche organisaties is Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). "De KNS is van mening dat de slagersbranche open kan blijven omdat het brancheprotocol Veilig winkelen goed toegepast wordt en de slagers een belangrijke rol spelen in de voedselvoorziening. Wij blijven het belang van de branche onder de aandacht houden #samensterk", meldt de brancheorganisatie voor slagers op de website.

 

Dossiers
Lees ook
Lockdown met drie weken verlengd

Lockdown met drie weken verlengd

Zondag 10 januari vond er overleg plaats in het Catshuis over de stand van zaken rondom het coronavirus. De huidige lockdown wordt waarschijnlijk met drie weken verlengd en voor bepaalde sectoren wordt het steunpakket uitgebreid. Dat meldt NOS.

Minimumprijs, accijnsverhoging en blurring

Minimumprijs, accijnsverhoging en blurring

Onlangs heeft de Tweede Kamer (de vaste commissie VWS) schriftelijk overleg gehad met de staatsecretaris van VWS over o.a. het Nationaal Preventieakkoord.

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Gisteren kondigde premier Rutte een nieuwe lockdown aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen, theaters, bioscopen. musea en niet-essentiële winkels moeten tot en met 19 januari de deuren sluiten. Dit geldt niet voor levensmiddelenwinkels. Dus de bakker, slager, visspecialist, chocolaterie en slijter kunnen gewoon open blijven.