Sulzbacher introduceert 'het sterkste gemberbier'

12 november 2019

Sinds 2016 worden er bij brouwerij Sulzbachers glutenvrije alcoholische gemberbieren gebrouwen. In september lanceerde het bedrijf ‘The Strongest Ginger Tipple’ op de ‘Specialty Fine Food Fair’ in Londen om aan de toenemende vraag van gespecialiseerde gemberbieren te voldoen. 

"België is al honderden jaren een centrum voor bier- en ale-innovatie”, aldus algemeen directeur Jeremy Sulzbacher. ”We brengen deze creativiteit naar nieuwe brouwerijen.”

Sulzbacher begon met het brouwen van gemberbier om een alternatief te bieden voor gewoon gemout bier. Gemberbier heeft een alcoholpercentage van 13 procent. In het bier zijn organische suikers, appel- en perenstroop, kokosbloemsuiker en het zogenaamde ‘Barbe rourge hop’ verwerkt. De fermentatie vindt plaats na de toevoeging van organische honing.

Dat de biersoort populair is, blijkt wel uit de cijfers. Tot eind december 2019 is de productie uitverkocht.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?