't Wijnwuuf organiseert online wijnproeverijen

Wijnproeverij_pixabay

Foto: Pixabay

De Zeeuwse Amber Lukaart schrijft over wijn in haar blog 't Wijnwuuf en organiseert wijnproeverijen. Vanwege de coronacrisis kunnen deze proeverijen niet meer plaatsvinden en daarom biedt ze deze nu online aan.  

Wijnliefhebbers kunnen bij 't Wijnwuuf een wijnpakket bestellen dat bestaat uit drie verschillende wijnen van minder bekende druivenrassen. Dus niet de merlot, pinot grigio of de verdejo. Daarnaast krijgen de kopers van het pakket toegang tot de online omgeving, waar ze een aarntal filmpjes kunnen bekijken met onder andere infomatie over de wijnen en het proeven.

Amber volgt sinds 2017 verschillende wijncursussen en haalde in 2019 haar wijnbrevet SDEN 3.  "De wereld van wijn is erg interessant", zegt ze tegen Omroep Zeeland. "En de kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, wil ik graag delen."

Bron: Omroep Zeeland / 't WIjnwuuf

Dossiers
Lees ook
Vier vragen aan Tjitske Brouwer

Vier vragen aan Tjitske Brouwer

Magister Vini Tjitske Brouwer runt al meer dan 33 jaar Vinoblesse samen met Marc Collard. Vinoblesse importeert biologische, biodynamische wijnen en vin naturel. Van alle zestig producenten waarmee gewerkt wordt zijn er veertien die zich bezighouden met het maken van vin naturel. More than Drinks stelt haar drie vragen over biologische wijn en vin naturel.

Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin lanceert nieuwe modellen wijnconserveringssysteem

Coravin, producent van wijnconserveringssystemen, introduceert drie nieuwe modellen: Model Three, Model Five en Model Six. Elk model bevat de SmartClamps-technologie, waardoor de wijn kan worden geschonken zonder de kurk te verwijderen.

CJ Hendriks: Specialist in wijnlogistiek

CJ Hendriks: Specialist in wijnlogistiek

“Als je verstand hebt van wijn en je weet het ook nog te verkopen, dan doen wij de rest. Wij regelen voor een 100-tal wijnhandelaren het logistieke proces”, zegt Arne Melse, Managing Director van CJ Hendriks. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de complete logistiek van wijn en heeft al meer dan 175 jaar ervaring.