Tess Posthumus behaalt top 4 International bartender of the year

More than Drinks_Tess Posthumus_1

Tess Posthumus mag zich opnieuw de beste vrouwelijke bartender ter wereld noemen. Als enige vrouw behaalde zij de top vier in de categorie ‘International Bartender of the Year' van de Spirited Awards. Joe Schofield van de Tippling Club (Singapore) was de winnaar van deze categorie. De Spirited Awards werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse cocktailevenement Tales of de Cocktail op zaterdag 21 juli.

Tess Posthumus

Posthumus: "Joe is een geweldige bartender, dus het is absoluut geen schande om van hem te 'verliezen'. Zijn bar is een absolute must-visit als je Singapore bezoekt. Ik ben hartstikke blij met die top 4 plaats, al hoop ik de echte award alsnog ooit te pakken. Dat zou voor mezelf, maar ook voor de vrouwen in de industrie heel veel betekenen. De komende tijd ga ik verder met het ontwikkelen van workshops in mijn bar Flying Dutchmen Cocktails, komt de Engelstalige versie van Cocktails met Tess eind september uit en schrijf ik aan een nieuw boek over jenever. Vervelen ga ik me dus niet!"

Tijdens haar studie Media & Cultuur en Master Sociologie werkte Posthumus in verschillende horeca-zaken en ontwikkelde ze haar passie voor 'het mixen'. Sinds 2009 werkte ze bij Door 74 in Amsterdam. Ze won verschillende nationale en internationale competities. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Deze bar behaalde een plek in de top 10 in de categorie 'Best New International Cocktail Bar' van de Spirited Awards.

Spirited Awards

Tales of the Cocktail richtte de Spirited Awards in 2006 op om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Jaarlijks worden er vierentwintig awards uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders.

De winnaars van de internationale categorieën:

  • Best International Bar Team - The American Bar, The Savoy, London
  • International Bartender of the Year - Joe Schofield, Tippling Club, Singapore
  • Best International Brand Ambassador - Ian Burrell, Global Rum Ambassador
  • Best International Cocktail Bar - Happiness Forgets, London
  • Best International High Volume Cocktail Bar - The Clumsies, Athens
  • Best International Hotel Bar - The American Bar, The Savoy, London
  • Best International Restaurant Bar - Sager & Wilde, London
  • Best New International Cocktail Bar - Coupette, London

Bekijk hier de complete uitslag.

         

Lees ook
Stefano Spelta wint online ronde oneUNIT-cocktailcompetitie

Stefano Spelta wint online ronde oneUNIT-cocktailcompetitie

Stefano Spelta, bartender en instructeur bij de European Bartender School, heeft de online ronde van de oneUNIT-cocktailcompetitie gewonnen. Hiermee kwalificeert hij zich voor de grote oneUNIT-finale op de Horecava in 2021.

Bartender Raysa Straal wint tweede oneUNIT cocktailcompetitie

Bartender Raysa Straal wint tweede oneUNIT cocktailcompetitie

Op de Horecava heeft bartender Raysa Straal de tweede oneUNIT cocktailcompetitie gewonnen. Deze competitie is tevens de start van het vervolg van de bewustwordingscampagne onder Nederlandse bartenders. Het doel is om barpersoneel te wijzen op verantwoord alcohol schenken. In het kader van deze campagne worden in 2020 verschillende nieuwe competities...

Valse iconen

Valse iconen

De afgelopen week heeft de barwereld geheel in het teken gestaan van het wel of niet accepteren van een tot icoon gekroonde man: Charles Schumann. Deze uit Duitsland afkomstige bartender heeft de afgelopen decennia meerdere cocktailboeken geschreven en heeft daarmee een grote stempel op de Europese barscene gedrukt. Ook is hij de eigenaar van de beroemde...