Tess Posthumus behaalt top 4 International bartender of the year

More than Drinks_Tess Posthumus_1

Tess Posthumus mag zich opnieuw de beste vrouwelijke bartender ter wereld noemen. Als enige vrouw behaalde zij de top vier in de categorie ‘International Bartender of the Year' van de Spirited Awards. Joe Schofield van de Tippling Club (Singapore) was de winnaar van deze categorie. De Spirited Awards werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse cocktailevenement Tales of de Cocktail op zaterdag 21 juli.

Tess Posthumus

Posthumus: "Joe is een geweldige bartender, dus het is absoluut geen schande om van hem te 'verliezen'. Zijn bar is een absolute must-visit als je Singapore bezoekt. Ik ben hartstikke blij met die top 4 plaats, al hoop ik de echte award alsnog ooit te pakken. Dat zou voor mezelf, maar ook voor de vrouwen in de industrie heel veel betekenen. De komende tijd ga ik verder met het ontwikkelen van workshops in mijn bar Flying Dutchmen Cocktails, komt de Engelstalige versie van Cocktails met Tess eind september uit en schrijf ik aan een nieuw boek over jenever. Vervelen ga ik me dus niet!"

Tijdens haar studie Media & Cultuur en Master Sociologie werkte Posthumus in verschillende horeca-zaken en ontwikkelde ze haar passie voor 'het mixen'. Sinds 2009 werkte ze bij Door 74 in Amsterdam. Ze won verschillende nationale en internationale competities. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Deze bar behaalde een plek in de top 10 in de categorie 'Best New International Cocktail Bar' van de Spirited Awards.

Spirited Awards

Tales of the Cocktail richtte de Spirited Awards in 2006 op om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Jaarlijks worden er vierentwintig awards uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders.

De winnaars van de internationale categorieën:

  • Best International Bar Team - The American Bar, The Savoy, London
  • International Bartender of the Year - Joe Schofield, Tippling Club, Singapore
  • Best International Brand Ambassador - Ian Burrell, Global Rum Ambassador
  • Best International Cocktail Bar - Happiness Forgets, London
  • Best International High Volume Cocktail Bar - The Clumsies, Athens
  • Best International Hotel Bar - The American Bar, The Savoy, London
  • Best International Restaurant Bar - Sager & Wilde, London
  • Best New International Cocktail Bar - Coupette, London

Bekijk hier de complete uitslag.

         

Lees ook
Drankrituelen

Drankrituelen

Wij Nederlanders horen vaak dat we zuinig zijn. Iets wat in onze Calvinistische aard zou zitten. We doen liever normaal, dan doen we namelijk al gek genoeg. Deze houding zie je ook terug wanneer er naar onze drankrituelen wordt gekeken. Terwijl in het Amerika en Engeland van 1900 de cocktails tot een ware kunstvorm werden verheven, dronken wij ons borreltje...

SpiritsNL en NBC slaan handen ineen voor campagne oneUNIT

SpiritsNL en NBC slaan handen ineen voor campagne oneUNIT

SpiritsNL, de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken, en de Nederlandse Bartenders Club (NBC) starten samen de campagne oneUNIT. De campagne daagt bartenders uit om cocktails te creëren met maar één unit alcohol.

Nederland likeurland

Nederland likeurland

Wanneer een gast in mijn bar vraagt om iets typisch Nederlands, dan grijp ik vaak direct naar jenever. Wanneer deze gast langer bij mij in de bar blijft, en een tweede keer iets ‘Nederlands’ bestelt, dan ga ik samen met diegene op avontuur in de wereld van de likeuren. Traditioneler en meer typisch Nederlands kan het namelijk bijna niet.