The Busker richt zich op nieuwe generatie whiskeydrinkers

9 december 2021 Lauren Scheurwater

                                                                        Foto: The Busker                                                                              Er is een nieuw Iers whiskeymerk dat zich richt op een nieuwe generatie whiskeydrinkers, genaamd The Busker. Op dit moment zijn er vier verschillende smaken verkrijgbaar: The Busker Single Grain, Single Pot Still, Single Malt en Blend. Allemaal gerijpt in verschillende vaten.

De vier nieuwe Ierse whiskey’s worden allemaal geproduceerd in de Royal Oak Distillery, een distilleerderij gelegen op een 18e-eeuws landgoed in County Carlow. Woody Kane, ambassadeur van de Royal Oak Distillery vindt dat de wereldberoemde whiskey toe is aan een nieuw publiek: "The Busker whiskey combineert de rijke geschiedenis en het erfgoed van Ierse whiskey met innovatie en creativiteit in onze distilleerderij.”

De whiskey’s

Voor de ontwikkeling van de whiskey’s gebruikte The Busker verschillende vaten bij het rijpingsproces zoals bourbonvaten, sherryvaten en marsalavaten. De verschillende ‘blends’ zoals Triple Cask Triple Smooth en Single Grain, rijpten daarna verder in Siciliaanse Marsala-wijnvaten van Cantine Florio (1833), een van de oudste wijnmakerijen in het zuiden van Italië.

The Busker Blend - Triple Cask Triple Smooth combineert de Single Grain met een hoog percentage van de Single Malt en Single Pot whiskey's. Gerijpt en afgewerkt in drie verschillende vaten (Bourbon, Sherry, Marsala. The Busker Single Collection bestaat uit de drie traditionele Ierse whiskey's (Single Grain, Single Pot Still en Single Malt). Elke whiskey heeft een smaakprofiel, met nuances variërend van vanille en eikenhout tot rijke kruidige tonen.

Altijd op de hoogte blijven?