The Glenlivet groeit uit tot no. 1 van de wereld

- Succes van ‘The single malt that started it all’ gedreven door innovatie en vakmanschap -

Met trots kondigt The Glenlivet aan dat het ‘s werelds grootste Scotch single malt whisky is in volume[1], aldus cijfers van International Wine and Spirit Research (ISWR) 2014. Dit is het resultaat van de toenemende populariteit van The Glenlivet onder consumenten; whiskyliefhebbers over de hele wereld omarmen de rijke heritage, het innovatieve karakter en de uitzonderlijke kwaliteit van het merk.

The-Glenlivet-Film

The Glenlivet toont al vanaf 1824 pioniersgeest, toen de distilleerderij als eerste in de Livet vallei een vergunning kreeg om legaal te distilleren. En nog steeds innoveert de ‘pioneering spirit’ met nieuwe expressies, aansprekende marketingcampagnes en een online platform voor fans: The Guardians of The Glenlivet. Introducties als The Glenlivet Founder’s Reserve en The Glenlivet Nàdurra verstevigen de marktpositie van The Glenlivet als dé originele Speyside single malt whisky die de norm is voor kwaliteit en vakmanschap.

Door de voortdurende toewijding aan innovatie heeft The Glenlivet zowel nieuwe consumenten als ware Scotch connaisseurs aangetrokken en levert daarmee de grootste bijdrage aan de groei van het segment in de afgelopen vijf jaar (IWSR 2014). In september 2014 doorbrak The Glenlivet de mijlpaal van 1 miljoen cases[2] (dozen a 9 liter).

“De laatste vijf jaar waren fenomenaal voor The Glenlivet”, aldus Laurent Lacassagne, Chairman & CEO van Chivas Brothers. “Het merk is consistent gegroeid -in volume en nog meer in waarde- omdat wij hebben geluisterd naar de behoeften van de whiskyliefhebbers. Als antwoord op de vraag van consumenten ontwikkelen en introduceren wij steeds meer innovatieve expressies en creëren we meer betrokkenheid. The Glenlivet leidt op deze gebieden met trots de categorie en ik ben vereerd om marktleiderschap in volume toe te voegen aan deze bijzondere lijst van verdiensten.” Ook in Nederland is The Glenlivet inmiddels de nummer 1 in de categorie[3]. Mede door de succesvolle introductie van The Glenlivet Founder’s Reserve heeft het merk zijn leidende positie in de categorie verstevigd.

“Als we naar de toekomst kijken, zijn wij vastberaden om de range van The Glenlivet verder uit te breiden en de betrokkenheid van consumenten te verhogen. Uiteraard houden wij daarbij vast aan de erfenis van onze grondlegger George Smith: volledige toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. We zullen ook blijven investeren in de capaciteit van onze distilleerderij om aan de toekomstige vraag naar The Glenlivet te voldoen en om de hoge kwaliteitsstandaard waarmee onze whisky’s zo bekend geworden zijn, te handhaven. Maar voor nu wil ik graag een toast uitbrengen op George Smith, die zeker verheugd zou zijn om te zien dat ‘the single malt that started it all, nu nummer 1 van de wereld is.”

[1] The Glenlivet verkocht 1,065k 9ltr. dozen in jan-dec 2014, bron: IWSR 2014

[2] Pernod Ricard statistieken (voortschrijdend jaargemiddelde september 2014)

[3] Bron: Nielsen (MAT P7, value and volume)

Lees ook
Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert Rutte Single Malt Genever

Distilleerderij Rutte lanceert voorjaar 2021 een Nederlandse equivalent van malt whisky, Rutte Single Malt Genever. Deze 100% moutwijnjenevers is volledig op gerst gestookt, zoals dat het geval is bij een malt whisky, en heeft vier jaar lang gerijpt op nieuwe vaten van Amerikaanse eiken.

Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

Jack Daniel’s introduceert nieuwe flavored whisky

Jack Daniel’s brengt een nieuwe flavored whisky op de Nederlandse markt. De Jack Daniel’s Tennessee Apple combineert de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey met de frisse smaak van groene appels.