The Kraken: premium spiced rum uit de Caraïben

The Kraken Rum The Kraken rum is een nieuwe donkere premium spiced rum uit het Caribisch gebied. Deze rum met exotische specerijen is vernoemd naar het legendarische zeemonster De Kraken.

Legende De Kraken

De legende van het zeemonster De Kraken is oud. Deze mythische reuzenoctopus leeft in de diepte van de oceaan en vernietigt - als hij boven komt - hele schepen door zijn reusachtige tentakels er om heen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan.

De connectie tussen De Kraken en rum kwam tot stand toen een schip tot de nok toe geladen met Caribische rum halverwege haar reis naar Europa spoorloos verdween terwijl er een rustige zee was. Alsof De Kraken het schip had meegetrokken naar de zeebodem. Het enige wat overbleef van dit schip waren wat vaten rum die in het water dreven. Als een teken van respect voor de kracht van het monster, werd de black spiced rum vervolgens naar hem genoemd.

The Kraken rum

De receptuur van The Kraken rum is geheim. Welke exotische specerijen er allemaal inzitten is onbekend, alleen is duidelijk dat kaneel, gember en kruidnagel een belangrijk onderdeel vormen. De rum wordt één tot twee jaar gerijpt op eikenhout. Het resultaat is volgens de makers een drank met een krachtige, intense smaak en een lange, zachte en zoete afdronk.

De spiced rums winnen de laatste jaren snel aan populariteit en zijn samen met de flavoured rums inmiddels goed voor ruim een kwart van alle rum die gedronken wordt. The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol. De rum kan puur of in de mix gedronken worden.

Dossiers
Lees ook
Bacardi lanceert premium rum Gran Reserva Diez

Bacardi lanceert premium rum Gran Reserva Diez

Bacardi voegt een nieuwe premium rum toe aan hun portfolio, Bacardi Gran Reserva Diez. Dit is een donkere rum met gouden gloed die minimaal 10 jaar onder de Caribische zon is gerijpt.

Botanische rumdistilleerderij in Amsterdam

Botanische rumdistilleerderij in Amsterdam

Het leven -en rum- is beter met de juiste ingrediënten, aldus Ruben Maduro, eigenaar van Neerlands enige rumdistilleerderij. Het vat zijn visie voor Spirited Union Distillery ’s, waarmee hij plantaardige rum maakt, goed samen. Naast verantwoordde rum, organiseert Maduro ook workshops en tastings.

De status van rum in Nederland

De status van rum in Nederland

Rum. Veel mensen associëren deze drank met de tropen, met verre oorden met palmen en hangmatten. Wat is de status van rum in Nederland en wat zijn de nieuwe ontwikkelingen? Tess Posthumus en Timo praten hierover met Andrew Nicholls, eigenaar van het rum-merk William George.