The Kraken: premium spiced rum uit de Caraïben

The Kraken Rum The Kraken rum is een nieuwe donkere premium spiced rum uit het Caribisch gebied. Deze rum met exotische specerijen is vernoemd naar het legendarische zeemonster De Kraken.

Legende De Kraken

De legende van het zeemonster De Kraken is oud. Deze mythische reuzenoctopus leeft in de diepte van de oceaan en vernietigt - als hij boven komt - hele schepen door zijn reusachtige tentakels er om heen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan.

De connectie tussen De Kraken en rum kwam tot stand toen een schip tot de nok toe geladen met Caribische rum halverwege haar reis naar Europa spoorloos verdween terwijl er een rustige zee was. Alsof De Kraken het schip had meegetrokken naar de zeebodem. Het enige wat overbleef van dit schip waren wat vaten rum die in het water dreven. Als een teken van respect voor de kracht van het monster, werd de black spiced rum vervolgens naar hem genoemd.

The Kraken rum

De receptuur van The Kraken rum is geheim. Welke exotische specerijen er allemaal inzitten is onbekend, alleen is duidelijk dat kaneel, gember en kruidnagel een belangrijk onderdeel vormen. De rum wordt één tot twee jaar gerijpt op eikenhout. Het resultaat is volgens de makers een drank met een krachtige, intense smaak en een lange, zachte en zoete afdronk.

De spiced rums winnen de laatste jaren snel aan populariteit en zijn samen met de flavoured rums inmiddels goed voor ruim een kwart van alle rum die gedronken wordt. The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol. De rum kan puur of in de mix gedronken worden.

Dossiers
Lees ook
‘Aandacht voor maken van’

‘Aandacht voor maken van’

Deze editie van More Than Drinks! staat in het teken van ‘the making of’. We besteden extra aandacht aan de manier waarop bepaalde producten worden gemaakt of tot stand komen. Zo praat ik met Andrew Nicholls over rum en bespreken we hoe het tegenwoordig staat met rum in Nederland. Wat veel mensen niet weten is namelijk dat ontzettend veel rum uit ons...

De opkomst van rum

De opkomst van rum

Rum zit in de lift. Er zijn steeds meer soorten verkrijgbaar en het aantal importeurs en drankspeciaalzaken groeit. Deskundigen, zoals Gianni Debipersad, organisator van het Club Rum Festival en beheerder van clubrum.nl, geloven in de kwaliteit van rum. "Rum is een fantastisch product en heeft, meer nog dan whisky, een geweldige verscheidenheid aan...

Nieuwe producten De Monnik Dranken

Nieuwe producten De Monnik Dranken

De Monnik Dranken heeft een aantal nieuwe wijnen en rum in het assortiment en presenteert deze en andere producten tijdens de Dranken Pakket Expo. Bezoekers kunnen op de beurs een selectie wijnen en gedistilleerd proeven. Rum Aged rum neemt een steeds belangrijkere rol in op het schap van de slijter. Daarom heeft de Monnik Dranken een mooi scala aan...