The Kraken: premium spiced rum uit de Caraïben

The Kraken Rum The Kraken rum is een nieuwe donkere premium spiced rum uit het Caribisch gebied. Deze rum met exotische specerijen is vernoemd naar het legendarische zeemonster De Kraken.

Legende De Kraken

De legende van het zeemonster De Kraken is oud. Deze mythische reuzenoctopus leeft in de diepte van de oceaan en vernietigt - als hij boven komt - hele schepen door zijn reusachtige tentakels er om heen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan.

De connectie tussen De Kraken en rum kwam tot stand toen een schip tot de nok toe geladen met Caribische rum halverwege haar reis naar Europa spoorloos verdween terwijl er een rustige zee was. Alsof De Kraken het schip had meegetrokken naar de zeebodem. Het enige wat overbleef van dit schip waren wat vaten rum die in het water dreven. Als een teken van respect voor de kracht van het monster, werd de black spiced rum vervolgens naar hem genoemd.

The Kraken rum

De receptuur van The Kraken rum is geheim. Welke exotische specerijen er allemaal inzitten is onbekend, alleen is duidelijk dat kaneel, gember en kruidnagel een belangrijk onderdeel vormen. De rum wordt één tot twee jaar gerijpt op eikenhout. Het resultaat is volgens de makers een drank met een krachtige, intense smaak en een lange, zachte en zoete afdronk.

De spiced rums winnen de laatste jaren snel aan populariteit en zijn samen met de flavoured rums inmiddels goed voor ruim een kwart van alle rum die gedronken wordt. The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol. De rum kan puur of in de mix gedronken worden.

Dossiers
Lees ook
Bresser & Timmer viert 25-jarig jubileum met speciale bottelingen

Bresser & Timmer viert 25-jarig jubileum met speciale bottelingen

Bresser & Timmer, groothandel in wijn en gedistilleerd, bestaat op 1 september 2018 25 jaar. Om dit te vieren brengt Bresser & Timmer een aantal speciale bottelingen op de markt, waaronder Cognac Isard Signature, Whiskey Teeling 19 jaar, Gouden Carolus en Whisky Kilchoman op de markt. Vanwege de groeiende vraag naar whisky is het aanbod van...

C’est bien, Marie!

C’est bien, Marie!

Maria van Bergen is de vrouw achter Bien Marie. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het vak bij onder andere Wijnhandel van Ouwerkerk, Kwast Wijnkopers, Perelada Comercial en Mix Inn. Met haar agentschap vertegenwoordigt ze op de Dranken Pakket Expo een interessante selectie wijnen en gedistilleerd, zoals Samuel Delafont, Marlin Spike en Tonka Gin. Wijn Op...

Make your own spirit

Make your own spirit

BIJ de webshop Make Your Own Spirit kunnen consumenten een gepersonaliseerde fles drank creëren. Consumenten kunnen zelf de fles uitkiezen en het etiket ontwerpen. Daarnaast vormt de drank een goede basis voor een zomerse cocktail. Make Your Own Spirit Klanten van Make Your Own Spirit moeten in de webshop eerst kiezen uit welke drank ze willen. Ze hebben...