The Kraken: premium spiced rum uit de Caraïben

The Kraken Rum The Kraken rum is een nieuwe donkere premium spiced rum uit het Caribisch gebied. Deze rum met exotische specerijen is vernoemd naar het legendarische zeemonster De Kraken.

Legende De Kraken

De legende van het zeemonster De Kraken is oud. Deze mythische reuzenoctopus leeft in de diepte van de oceaan en vernietigt - als hij boven komt - hele schepen door zijn reusachtige tentakels er om heen te slaan en ze mee te slepen naar de bodem van de oceaan.

De connectie tussen De Kraken en rum kwam tot stand toen een schip tot de nok toe geladen met Caribische rum halverwege haar reis naar Europa spoorloos verdween terwijl er een rustige zee was. Alsof De Kraken het schip had meegetrokken naar de zeebodem. Het enige wat overbleef van dit schip waren wat vaten rum die in het water dreven. Als een teken van respect voor de kracht van het monster, werd de black spiced rum vervolgens naar hem genoemd.

The Kraken rum

De receptuur van The Kraken rum is geheim. Welke exotische specerijen er allemaal inzitten is onbekend, alleen is duidelijk dat kaneel, gember en kruidnagel een belangrijk onderdeel vormen. De rum wordt één tot twee jaar gerijpt op eikenhout. Het resultaat is volgens de makers een drank met een krachtige, intense smaak en een lange, zachte en zoete afdronk.

De spiced rums winnen de laatste jaren snel aan populariteit en zijn samen met de flavoured rums inmiddels goed voor ruim een kwart van alle rum die gedronken wordt. The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol. De rum kan puur of in de mix gedronken worden.

Dossiers
Lees ook
Make your own spirit

Make your own spirit

BIJ de webshop Make Your Own Spirit kunnen consumenten een gepersonaliseerde fles drank creëren. Consumenten kunnen zelf de fles uitkiezen en het etiket ontwerpen. Daarnaast vormt de drank een goede basis voor een zomerse cocktail. Make Your Own Spirit Klanten van Make Your Own Spirit moeten in de webshop eerst kiezen uit welke drank ze willen. Ze hebben...

In vuur en vlam met Bacardi Carta Fuego

In vuur en vlam met Bacardi Carta Fuego

Bacardi lanceert voor het eerst in 153 jaar een rum soort die wordt geschonken als shotdrank; Bacardi Carta Fuego. De vuurrode rum gerijpt in gebrande vaten vol met kruiden past helemaal bij de rumliefhebber die een avond met vrienden op een vernieuwende manier wil vieren. Fuego, oftewel ‘vuur’ in het Spaans, wordt met passie samengesteld door de Maestros...

Masterclasses cognac en rum op drankenbeurs

Masterclasses cognac en rum op drankenbeurs

Vakkennis in ‘spirits’ van groot belang voor slijters Gedistilleerde dranken zijn de levensaders van de Nederlandse gespecialiseerde drankendetailhandel. In tegenstelling tot vele andere landen in de EU zijn ‘spirits’ hier niet te koop in de supermarkt, en voor een breed aanbod en goed advies in deze categorie moet de consument dus bij de slijter zijn....