The Roast Room verwerkt Highland Park whisky’s in gerechten

23 november 2019

Onlangs lanceerde The Roast Room de menukaart voor de wintermaanden november en december. In een aantal gerechten zijn verschillende soorten Highland Park whisky’s verwerkt. De inspiratie hiervoor haalden de chef-kok, Marco Geurts en Bram Kaplan van Maxxium uit het nieuwe barbecue boek van The Bastard. 

Het resultaat is volgens The Roast Room een "uitstekende whisky-food pairing". Voor de huis gerookte zalm gebruikte het restaurant de snippers van de originele vaten van Highland Park. Dit zorgt voor een bijzondere smaak.

Op het whisky-food pairing menu staan drie gerechten. Allereerst de huis gerookte zalm. Deze wordt gemarineerd in Highland Park 10 Y/O Viking Scars in combinatie met een caesar salade, ansjovis, Gruyere, granny smith, mosterd. Als tweede is daar kalfswang, afgelakt met Highland Park 12 Y/O Viking Honour en BBQ saus geserveerd met eendenlever, bospeen, spek en morille jus. En tot slot de Roast Room’s kenmerkende Côte de Boeuf die wordt geserveerd met Highland Park Dragon Legend.

Het whiskymerk Highland Park bestaat al meer dan 200 jaar. Magnus Eunson richtte de distilleerderij in 1798 op. De locatie is de Orkney eilanden Island en is de meest noordelijk gelegen actieve distilleerderij in Schotland. Eunson was overdag een slager en stookte s’avonds (toen nog) illegaal whisky.

De distilleerders van Highland Park mouten hun eigen gerst en laten de whisky rijpen in een koele omgeving en in sherryvaten. Tevens gebruikt Highland Park aromatische heide-turf uit de zorgvuldig geselecteerde oevers van de Hobbister Moor. Deze rokerige heideturf in combinatie van rijping in vrijwel uitsluitend ex-sherry vaten zorgt voor het typerende smaakprofiel van Highland Park. 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?