The Sadistic Wizard Brewery winnaar Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition

The Sadistic Wizard Brewery wint finale Cannibale Royale Homebrew Competition

The Sadistic Wizard Brewery won zondag 29 augustus met het bier Makeatutara de finale van de Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition. Two Chefs Brewing gaat samen met de winnaar 2500 liter van het bier brouwen dat bij alle vijf de vestigingen van Cannibale Royale wordt verkocht.

Vijf amateurbrouwers gingen in Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition de strijd met elkaar. De vakjury, bestaande uit Gavan Goossen (mede-oprichter Cannibale Royale), Thomas Wijns (oprichter de BierBalie), Sanne Slijper (één van de Two Chefs), Monique ten Kortenaar (Lucas Bols/Wynand Fockink), Oscar Blok (bedrijfsleider Cannibale Royale Handboog) en Klaas Evenhuis (mede-oprichter van Wild van Wild), wees de Makeatutara Milkshake IPA als winnaar aan.

Makeatutara Milkshake IPA

Als prijs wordt er 2500 liter Makeatutara Milkshake IPA gebrouwen bij Two Chefs Brewing en verkocht bij Cannibale Royale. Gavan Goosen, mede-oprichter van Cannibale Royale: "Vanwege de volle en krachtige smaken gaat deze IPA perfect samen met een mooie ribeye of een sappige burger met gegrilde groenten. We nodigen gasten dan ook van harte uit om het te komen proberen en zelf te ervaren wat een geweldige combinatie goed vlees en goed speciaalbier vormen. En natuurlijk feliciteren wij The Sadistic Wizard Brewery van harte met zijn zeer verdiende overwinning!”

The Sadistic Wizard Brewery

Tom Elderbroek, Roy Zonneveld en Jordi Zonneveld vormen samen The Sadistic Wizard Brewery. Zij creëerden de Milkshake IPA met de naam Makeatutara, de god van de onderwereld van de Maori. "Als je twaalf van deze biertjes drinkt dan kom je ‘m tegen", beweert Jordi. Over welk gevoel het winnende biertje moet overbrengen zijn de mannen eensgezind. "Beter een klap in je gezicht dan een aai over je bol”, aldus de mannen van The Sadistic Wizard Brewery.

Dossiers
Lees ook
Zomerfruit bij Maximus Brouwerij

Zomerfruit bij Maximus Brouwerij

Eind juli lanceerde Maximus Brouwerij uit Utrecht twee nieuwe bieren onder het Circus Maximus. Mango Sticky Rice Pale Ale (6%) en Fruity Phoenix Hybrett Blend (6,5%) bevatten beide veel zomerfruit.

Biologisch sorghum voor brood, bier en pasta

Biologisch sorghum voor brood, bier en pasta

Arjen van Buuren verbouwt biologisch sorghum op zijn akkers. Dit alternatief voor mais is goedkoper voor de boer en beter voor de bodem vertelt de boer in dagblad Tubantia. Het gewas kan verwerkt worden tot brood, bier en pasta.

Consumenten hamsterden bier en wijn vanwege nieuwe Alcoholwet

Consumenten hamsterden bier en wijn vanwege nieuwe Alcoholwet

Sinds 1 juli geldt de nieuwe Alcoholwet. Deze wet stelt onder andere dat er niet meer dan 25 procent korting gegeven mag worden op alcolhoudende dranken. Uit cijfers van onderzoeksbureau IRI blijkt dat in de weken voordat de wet inging consumenten extra bier en wijn inkochten.