Toast Ale maakt lokaal bier van brood

people & planet

Foto Toast Ale

Toast Ale, een brouwer uit het Verenigd Koninkrijk, is een samenwerking aangegaan met Brouwerij de Molen, Bakkerij Fuite en de Amsterdamse anti-voedselverspillingsorganisatie Taste Before You Waste. Het resultaat van deze samenwerking is blond bier met de naam People & Planet dat exclusief verkrijgbaar is bij online supermarkt Picnic. 

Het nieuwe bier is volgens de makers goed voor mens en milieu. Een deel van het gemoute gerst dat nodig is voor het brouwen van bier wordt vervangen door het overtollige brood van Bakkerij Fuite. Gemoute gerst vormt, afhankelijk van de verpakking van het bier, zo'n 30 procent van de ecologische voetafdruk van bierproductie. Door dit te vervangen door brood wat anders wordt weggegooid betekent een vermindering van de CO2-uitstoot en er is minder water en land nodig voor het verbouwen van gerst. 

Het bier is ook goed voor de mens omdat de opbrangst naar Taste Before You Waste gaat. Deze organisatie zet zich in tegen voedselverspilling door onder andere overtollig voedsel te redistribueren en educatie. 

Toast Ale brouwt al sinds 2016 bier van overtollig brood. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar in de Verenigde Staten, Brazilië, IJsland en Zuid-Afrika. Ze exporteren hun bier niet vanwege de uitstoot, maar werken samen met lokale brouwers, bakkerijen en liefdadigheidsorganisaties om lokaal bier te brouwen van brood. 

Dossiers
Lees ook
Comenius presenteert bier met eigen playlist

Comenius presenteert bier met eigen playlist

Vesting Brouwerij Comenius voorziet bierliefhebbers niet alleen van bier, maar ook van muziek. Het bier van de brouwer heeft eigen playlist. Zo wil de brouwer het in deze eenzame tijden thuis wat gezelliger maken.

Bierbrouwerij AB InBev steunt de horeca

Bierbrouwerij AB InBev steunt de horeca

Bierbrouwerij AB InBev kondigde 26 maart steunmaatregelen aan voor alle AB InBev horecaklanten. De brouwer stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarnaast neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening...

Biermerk 8.6 nu ook in glazen fles verkrijgbaar

Biermerk 8.6 nu ook in glazen fles verkrijgbaar

De glasverpakkingsproducent O-I produceert een nieuw model 33 cl-fles voor het biermerk 8.6. Familiebrouwer Swinkels Family Brewers wil met deze nieuwe glazen verpakking het merk internationaal herpositioneren.