Utrechtse craft brouwerijen organiseren biermarathon

15 januari 2021

Zes Utrechtse craft brouwerijen, verenigd als Nu Utrechts Bier, vieren het nieuwe jaar met een biermarathon. Op zaterdag 30 en zondag 31 januari van 12.00 tot 12.00 uur verzorgen de brouwerijen een live gestreamde 24-uurs Biermarathon via Facebook in het Werkspoorcafé in Utrecht.

Nu Utrechts Bier bestaat uit de brouwerijen De Kromme Haring, De Leckere, Eleven, Maximus Brouwerij, Oproer en VandeStreek. Na een gezamenlijke opening verzorgen alle brouwerijen tijdens de marathon steeds in blokken van twee uur een bier-tainment tv-programma. Hierbij worden ieder geval 24 bieren gedronken en toegelicht, 24 goede voornemens uitgesproken en geven de brouwers uitleg over hun bieren. Ook staat entertainment als bierbingo, brouwersmuziek, het 30 Seconds bierspel, bierfitness, een Dungeons & Dragons sessie en de ontmaskering van The Masked Brewer op het programma. Daarnaast komen er lokale (horeca)ondernemers langs.

Om deze marathon te laten slagen kunnen Utrechters (en mensen daarbuiten) bierpakketten van 24 flessen kopen om de craft-brouwerijen te ondersteunen. De pakketten bevatten vier bieren van alle zes craft-brouwerijen en zijn te koop via hun webshops

Met de marathon willen de Utrechtse craft brouwers het belang van lokale bieren en gezelligheid in coronatijd (en daarna) onder de aandacht brengen. Ook willen ze laten zien dat kleinere brouwerijen met hun lekkere bieren tot het weefsel van de Utrechtse samenleving behoren. Het ‘Nu Utrechts Bier’ samenwerkingsinitiatief ontstond tijdens de eerste corona lockdown in april 2020. 

Altijd op de hoogte blijven?