Veel bier op de Horecava 2019

More than Drinks _Biersoorten_gersttekort Vandaag, 7 januari, start de Horecava. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. Op een beursoppervlakte van 12.000m2 presenteren meer dan 700 bedrijven de laatste trends en innovaties. Daarnaast zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. Het segment drank heeft dit jaar twee hallen. Eén hal voor gedistilleerd, wijn en soda's en één hal voor bier: Bier Wereld.

Bier Wereld

Bier krijgt veel aandacht op de Horecava omdat deze markt erg groeit. Bier Wereld toont de wereld van bier, craft en alcolvrij en -arme bieren. Er zijn workshops, demonstraties en tastings. Er zijn twee pop-up bars Lowlander Botanical Brewkitchen en BrewDog Bar experience. Iedere dag krijgen tien professionals de kans om bierexamen te doen en hun officiële SVH biercertificaat te halen. Dit jaar keert Bier&Co terug met de langste bierbar van Europa. Hier kunnen bezoekers kennis maken met ruim dertig brouwerijen uit binnen- en buitenland. Ook vindt op donderdag 10 januari het NK Biertappen plaats.

Wine Bar of the Year

Tijdens de Horecava wordt ook de winnaar van Wine Bar of the Year bekend gemaakt. Dit gebeurt dinsdags op Alles Over Wijn plein. Er zijn 15 wijnbars genomineerd. Deze worden beoordeeld op de hoeveelheid open wijnen, aanwezige kennis van het personeel, het juiste glaswerk, bijpassende gerechten en of er een overzichtelijke wijnkaart wordt gepresenteerd.

Horecava Innovation Awards

In het InnovatieLAB op de Horecava presenteren start-ups de nieuwste trends en innovaties. Vandaag werd hier de Horecava Innovation Award uitgereikt aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. De winnaar was Deliverect de overall award. Deliverect integreert verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS (point of sale). De categorie Food werd gewonnen door de Amster-Damhertenrookworst. In de categorie Concepts, Interior & Design ging de prijs naar de 100% composteerbare Snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. Glazenwasmachine Topdry van Hobart won de categorie Equipment & Services. De Karel Doorman Duurzaamheid award ging naar Groenesternederland. Volgens de jury een waardevol podium voor restaurants die bewust, duurzaam én lekker bezig zijn.

Horecava Street Takeover

Dit jaar beperkt de Horecava zich niet tot de RAI, maar trekt ook Amsterdam in. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat vindt op 7, 8 en 9 januari de Horeca Street Takeover plaats. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan de horeca in deze straat, die volledig in teken staat van de Horecava. Luuk Scholte, Food Group Director Horecava: “De Street Takeover is dé plek om na de Horecava bij elkaar te komen. Het biedt voor zowel exposant als bezoeker gelegenheid om het netwerken ook na de beurs op gezellige en ongedwongen wijze voort te zetten.”

Lees ook
Opening Week van het Nederlands Bier

Opening Week van het Nederlands Bier

Over een paar dagen, donderdagmiddag 16 mei, opent de achtste editie van de Week van het Nederlands Bier tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Deze middag wordt ook de winnaar van het 'Beste Bier van Nederland 2019' bekend gemaakt.

Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt krijgt AEO status

Holland Malt, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers Holding, kreeg 9 mei het Authorized Economic Operator (AEO) certificaat. Ing Smits reikte de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’ namens de Douane uit aan Willem Swinkels, directeur Holland Malt. De douane geeft dit certificaat af aan bedrijven die internationaal...

Café - 250 topadressen in Nederland

Café - 250 topadressen in Nederland

In haar nieuwe boek, Café - 250 topadressen in Nederland, neemt Fiona de Lange, bierkundige en hoofdredacteur van More than Drinks! de lezer mee naar de leukste locaties met de meest bijzondere bierbeleving door heel Nederland.