Vergroot eigenaarschap

Vergroot eigenaarschap_cover

Als je wilt dat je medewerkers meer eigenaarschap tonen, moet je ze allereerst richting en motivatie geven. Je moet weten waar je naartoe wilt met jouw team, afdeling of bedrijf. In de drie fasen – ‘Ja, ik wil’, ‘Ja, ik kan’ en ‘Ja, ik mag’ – ga je je medewerkers klaarstomen om echt eigenaarschap te tonen.

Vergroot eigenaarschap van Jochen Hekker geeft managers, leiders en professionals een waardevolle en verrassende inkijk in de praktijk van eigenaarschap en teamontwikkeling. Door jezelf als leider kwetsbaar op te stellen en door weerstand te creëren in het team, verbeter je prestaties en stimuleer je eigenaarschap bij je medewerkers. Het boek bevat concrete tips en handvatten voor hoe je dit, ook in crisissituaties en op fysieke afstand van je team, succesvol kunt toepassen.

Jochen Hekker is Algemeen Directeur van LiDRS en houdt zich bezig met prestatieverbeteringen van organisaties, teams, leidinggevenden en managers. Hekker komt uit de offshore-industrie en heeft jarenlang als marineofficier over de wereld gevaren.

 

Dossiers
Lees ook
Wat schaft de toekomst?

Wat schaft de toekomst?

Hoe voeden we de wereld over dertig jaar? In haar boek Wat schaft de toekomst? Bezoekt journalist Amanda Little een reeks pioniers in de voedselsector om een beeld te scheppen van de mogelijke oplossingen. Het wereldwijde voedselsysteem krijgt de komende decennia te kampen met grote uitdagingen, dat is zeker. Klimaatverandering en bevolkingsgroei kunnen...

Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Over inpakken

Over inpakken

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.