Verkoop Grand Prestige Vatgerijpt 2021 gaat van start

16 september 2021 Mischa Brendel Hertog Jan

Aanstaande maandag lanceert Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2021. Het speciaalbier heeft een smaak verrijkt met die van Portugese wijnen.

Het speciaalbier, dat voor de vijfde keer wordt geproduceerd, heeft dit jaar twaalf maanden gerijpt in vaten van Port Tawny, Madeira, Moscatel en Aguardente. Door dit rijpingsproces is de Grand Prestige verrijkt met zoete, kenmerkende Portugese tonen, aldus de Limburgse bierbrouwer.

“Een combinatie van bier en wijn is best gewaagd, zeker met die van Portugese komaf”, aldus brouwer Micha Peute. “We wilden het karakter van de Grand Prestige niet verliezen, dus mocht het zoete van de wijnen niet overheersen. Ik ben er trots op dat we erin zijn geslaagd om verrassende, rijke smaken en fruitige aroma’s aan de Grand Prestige toe te voegen, zonder een zoet bier te brouwen. Zo creëerden we een Paradox van Zoet.”

 

Begrip

Grand Prestige Vatgerijpt is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. In 2016 kwam meesterbrouwer Gerard van den Broek op het idee om Grand Prestige op vaten van Bourbon County Stout te rijpen. Het bleek een succes en in de daaropvolgende jaren rijpte het Grand-Prestigebier op verschillende vaten van onder andere whisky, jenever, bourbon en cognac.

Het bier is in een beperkte oplage van 38.000 stuks gebrouwen. De verkoop van Grand Prestige Vatgerijpt 2021 start komende maandag vanaf 12.00 uur via de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. De prijs van een fles Vatgerijpt (75cl) met een proefglas is €25,-. De smaken zijn ook in een set van vier verkrijgbaar voor €100,-.

Altijd op de hoogte blijven?