Versoepelingen coronamaatregelen op 5 juni

Openingsplan Stap 3

De regering heeft besloten om op 5 juni de coronamaatregelen te versoepelen. Stap 3 van het openingsplan gaat in. Onder andere musea, theaters en bibliotheken mogen weer open. Wat verandert er voor de bakker, slager, slijter en visspecialist?

De basisregels blijven ook na 5 juni van kracht. Dat betekent handen wassen, 1,5 meter afstand houden, en thuisblijven en testen bij klachten. Ook de mondkapjes regels veranderen niet. Wat verandert er wel?

Openingstijden
Alle winkels mogen weer open volgens hun reguliere openingstijden. Ook koopavonden zijn weer toegestaan.

Aantal klanten
Er mogen weer meer klanten in de winkel. 1 klant per 10 vierkante meter om precies te zijn.

Horeca
Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 6.00 en 22.00. Dit betekent dat slagers, bakkers en visspecialisten hun lunchroom weer kunnen openen. Hier zijn wel regels aan verbonden. Zo is een vaste zitplaats aan tafel verplicht, geldt er een maximum van vier personen aan een tafel en moeten gasten die niet uit één huishouden komen 1,5 meter afstand houden. Op de website van de rijksoverheid staan alle regels.

Alcohol
De verkooptijden van alcohol worden verruimt. Tussen 22.00-6.00 uur mag er geen alcohol verkocht worden. Dit was 20.00-6.00 uur.

Catering
Ook het aantal gasten dat mensen thuis mogen ontvangen wordt verhoogd naar vier. Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers krijgt veel vragen van slagers of het op locatie verzorgen van een barbecue  of catering ook weer mogelijk is. Het antwoord op deze vraag is ja. Vanaf 5 juni is dat weer mogelijk, maar hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste is het aantal personen. Dit is afhankelijk van de locatie, binnen of buiten, en of er doorstroom nodig is. Jijzelf en jouw medewerkers tellen mee in het aantal. Op de website van KNS staat precies uitgelegd waar je rekening mee moet houden. 

 

Dossiers
Lees ook
Laatste mogelijkheid TVL?!

Laatste mogelijkheid TVL?!

Het was de verwachting dat er door de coronacrisis veel bedrijven failliet zouden gaan. Als tegemoetkoming heeft de overheid de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)-regeling in het leven geroepen. Check of u voldoet aan de voorwaarden.

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim driekwart van de Nederlanders blijft online versproducten bestellen

Ruim 74 procent van de Nederlanders blijft ook nu de coronamaatregelen zijn versoepeld hun versproducten online bestellen. Gemak is hiervoor de belangrijkste reden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Trunkrs.

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

De onderneming en beperkte gemeenschap van goederen

Met ingang van 1 januari 2018 is het huwelijksgoederenregime ingrijpend veranderd. Indien u vóór 1 januari 2018 in het huwelijksbootje bent gestapt, geldt de algehele wettelijke gemeenschap van goederen. Zo valt bij ondernemers ook de eigen zaak na het huwelijk in de gemeenschap.