Volop inspiratie op Vinexpo Paris 2020

19 december 2019

Van 10 tot en met 12 februari vindt de beurs Vinexpo Paris plaats, tegelijkertijd met Wine Paris. Deze beurzen bieden een representatief aanbod van Franse en internationale wijnen en gedistilleerd. Naast de beursvloer staan er verschillende lezingen en masterclasses op het programma.

De organisatie verwacht 2800 exposanten en 30.000 bezoekers. Op de beurs zijn niet alleen Franse wijnen te vinden. De Vinexpo Paris biedt zestig wijnregio’s uit ruim twintig productielanden, waaronder Argentinië, Duitsland, Georgië, Italië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, en Zuid Afrika.

Op het programma staan een aantal nieuwe en aansprekende evenementen, lezingen en masterclasses die de bezoeker meer grip moeten geven op de marktontwikkelingen. Zo biedt WOW! (World of Organic Wines) de bezoeker een internationaal aanbod van biologische en biodynamische wijnen in een speciale setting. Hier staan ongeveer 150 exposanten. Deze komen grotendeels uit Frankrijk, waaronder Beaujolais, Champagne, Bourgogne en Elzas. Maar er zijn ook deelnemers uit andere delen van de wereld, zoals Chili, Duitsland, Italië, Libanon, Spanje en Zuid-Afrika.

Een ander evenement is BE SPIRITS. Hier komen de spelers van de sterke dranken- en cocktailsector bij elkaar in een eigen concept. Ambachtelijke en internationale merken verenigen bartenders, importeurs, inkopers, e-commerce, horeca en duty free. Onder de deelnemers zitten onder andere Moët Hennessy, La Maison Villevert, Soring, The National Distillery Company, Cambusier, Distillerie Warengheim en Halewood International.
Naast de stands van de exposanten is er een ‘Infinite Bar’. Deze bar heeft de lengte van een Olympisch zwembad. Hier worden 24 merken gepresenteerd, waarbij elk gedeelte van de bar wordt gehost door een gerenommeerd hotel of bar uit Parijs met hun cocktail maker. Daarnaast is er serie lezingen over gedistilleerde dranken. 

En tot slot is er L’AVENUE, een Parijse ‘avenue’ in Hausmanniaanse stijl. Hier vinden de bezoekers acht premium wijnen en gedistilleerd merken die zich op speciale en elegante wijze willen onderscheiden. Dit zijn Grupo Peñaflor, Champagne Nicolas Feuillate, AdVini, Domaines Paul Mas, Maison Boisset, Marqués de Cáceres, Champagne Deutz en Araex Grands Spanish Fine Wines.

Ga voor meer informatie naar de website van de Vinexpo 2020

 

Altijd op de hoogte blijven?