Vinexposium past beurskalender aan

Wine Paris 2021

Vanwege de coronacrisis past Vinexposium de beurskalender aan. Wine Paris & Vinexpo Paris verschuift naar 14-16 juni 2021. De WOW, de tweedaagse zakelijke conventie gericht op de internationale biologische wijngemeenschap, vindt ook plaats in juni 2021. Vinexpo New York, Vinexpo Hong Kong en Vinexpo Bordeaux worden uitgesteld naar 2022.

"In overleg met al onze partners hebben we onze evenementenkalender voor 2021 herzien om ons aan te passen aan de huidige wereldwijde gezondheidscontext en om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van de sector", zegt Rodolphe Lameyse, Managing Director van Vinexposium. "Met de nieuwe data van Wine Paris & Vinexpo Paris in juni 2021 willen we een succesvol evenement garanderen, zowel wat betreft de ontvangstvoorwaarden als de bezoekersaantallen."

Wine Paris & Vinexpo Paris 2021

Wine Paris & Vinexpo Paris 2021 stond gepland van 15 tot en met 17 februari 2021. De wijnbeurs vindt nu plaats van 14 tot en met 16 juni 2021. De locatie blijft het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles. Op de beursvloer vinden bezoekers vertegenwoordigers uit Franse en internationale wijnregio's. Voorafgaand aan de beurs wordt een matchmakingprogramma opgezet om de zakelijke mogelijkheden te maximaliseren.

De beurs biedt ook een avondprogramma. Zo is er Off by Wine Paris dat wordt gehouden in samenwerking met Parijse restauranthouders en met nieuwe suggesties op het gebied van wijn en eten. Dit programma gaat samen met het Infinite Night-project, avondevenementen georganiseerd door barkeepers op hun locaties in Parijs. 

Vinexposium.Connect

Onder de noemer Vinexposium.Connect vinden verschillende digitale evenementen plaats. De lancering vond plaats tijdens ‘Vinexpo Shanghai goes digital’ in oktober. Deze digitale beurs trok een publiek dat bestond uit professionals uit Azië, Europa en Amerika. Het succes van deze digitale editie bewijst voor Vinexposium dat online content een groot bereik heeft.

Het Vinexposiumevenement gewijd aan bulkwijn, de World Bulk Wine Exhibition, gaat eveneens digitaal en heet WBWE connect. Deze digitale versie wordt gehouden van 23 november t/m 4 december 2020 en biedt een concreet platform voor ontmoetingen tussen producenten en inkopers uit de hele wereld.

Digitale evenementen

Vinexposium blijft evenementen ontwikkelen op Vinexposium.Connect, dankzij een snelle toename van het aantal diensten en oplossingen die gericht zijn op het ondersteunen van de dynamische business van de sector, naast de fysieke evenementen.

"De huidige wereldwijde gezondheidscontext vereist een nieuwe aanpak voor Vinexposium. Dit betekent dat digitalisering moet worden versneld om te allen tijde dicht bij de wijn- en gedistilleerd professionals over de hele wereld te staan. Ons nieuwe digitale platform, Vinexposium.Connect, is dus gepositioneerd als een off-stage locatie voor de internationale fysieke evenementen van de groep", zegt Christophe Navarra, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vinexposium.

De volgende sessies op Vinexposium.Connect zullen wijn- en gedistilleerd professionals de mogelijkheid bieden om verbonden te blijven door een gevarieerde en uitgebreide dienstverlening, die vanaf het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar zal zijn, te beginnen met:

  • 'CEO Talks' zal een reeks interviews met inspirerende CEO's in de industrie presenteren, met visies op de huidige context en de toekomstperspectieven,
  • Een door de FEVS georganiseerde conferentie om te debatteren over het thema 'Hoe export en Covid- 19 combineren?',
  • E-commerce bijeenkomsten zullen worden geïnitieerd, waarvan de eerste zal worden ingehuldigd door Vivino en vervolgens door Millesima,
  • Het derde deel van de reeks 'The New Normal', webinars die mede door het IWSR-Instituut en het Vinexposium worden georganiseerd, zal worden gelanceerd met een diepgaande en ongekende analyse van de gevolgen van de huidige crisis op de markten.
  • Tot slot worden in februari "drie speciale dagen" georganiseerd, in navolging van Vinexpo New York, Wine Paris & Vinexpo Paris en Vinexpo Hong Kong, die in eerste instantie op dat moment gepland stonden. Ze zullen gewijd zijn aan marktthema's met een dag gewijd aan de VS, een dag gewijd aan de Europese markten en een dag aan de Aziatische markten.
Lees ook
NK Blindproeven 2021

NK Blindproeven 2021

Het Concours le vin en direct, het NK Blindproeven, vindt dit jaar plaats op zondag 29 augustus. In het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg gaan 25 teams van 4 proevers de strijd met elkaar aan. Op het spel staan de Nijhuis wisseltrofee én uitzending naar het WK Blindproeven in Frankrijk, een initiatief van La Revue de Vins de France.

Belgische wijnboeren maken zich zorgen na overstromingen

Belgische wijnboeren maken zich zorgen na overstromingen

Belgische wijnboeren vrezen dat 2021 een slecht wijnjaar voor hen wordt. Door de grote hoeveelheid neerslag en de overstromingen is de grond te vochtig en dat is slecht voor druif. De wijnboeren verwachten misschien maar de helft de productie van de afgelopen drie goede wijnjaren te halen.

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Daarom komt More than Drinks met deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook...