VINVIN Wines nieuwe importeur Champagne Taittinger

5 oktober 2021 Redactie BeverageNL

VINVIN Wines is de nieuwe importeur van Champagne Taittinger. Eerder maakte het champagnemerk al bekend na bijna veertig jaar afscheid te nemen van de oude importeur Oud Reuchlin & Boelen (nu Cordier Nederland). De twee partijen besloten in goed overleg hun eigen weg te gaan.

In oktober startte de onderneming VINVIN Wines. Het trio Frank Laurentius, Corinne Hofland en Marcel Just de la Paisières willen in hun portfolio bijzondere en unieke familiewijnhuizen die passie, kwaliteit, authenticiteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De focus ligt op wijnhuizen die een rijke geschiedenis, een sterke identiteit en een 'joie de vivre' attitude kennen. Belangrijk hierbij is een consistente en menselijke benadering van kwaliteit, prijs en plezier. Deze visie in combinatie met de ervaring en kennis van het jonge VINVIN Wines waren de belangrijkste redenen voor Champagne Taittinger om VINVIN Wines te kiezen als hun nieuwe partner.

Passie en cultuur

"De familie Taittinger en wij delen dezelfde passie en cultuur", meldt VINVIN Wines. "Corinne en Marcel hebben al een lange geschiedenis met dit Champagnehuis en Frank heeft als Champagne-liefhebber de afgelopen jaren een speciale band opgebouwd met het merk en de familie. Wij zullen al onze liefde en energie stoppen in het opbouwen van een geweldige geschiedenis en een geweldige reis voor Taittinger in Nederland. Kwaliteit en een uitgebreid assortiment van speciale cuvees, zoals de Grands Crus Prelude en de Comtes de Champagne, naast de internationaal geprezen Brut Reserve, verrijken ons unieke portfolio en bieden onze klanten de gewenste diversiteit van een breed scala aan kwaliteit Champagnes".

Om de strategie kracht bij te zetten, vinden de komende maanden diverse evenementen plaats in de segmenten gastronomie, kunst & lifestyle, sport & entertainment en luxe. Zo zal VINVIN Wines zich presenteren op de MASTERS OF LXRY EXPO in de RAI Amsterdam van 18 tot 22 november.
Ook organiseren de partijen samen 'Le Prix Culinaire', een internationale culinaire wedstrijd op 28 oktober in Amsterdam.

Eigen weg

Ruim veertig jaar werkte Champagne Taittinger samen met Oud Reuchlin & Boelen (nu Cordier Nederland). De twee partijen besloten in goed overleg hun eigen weg te gaan. Managing Director José Olde Olthof laat weten trots te zijn dat ze zo veel jaar met Taittinger heeft mogen samenwerken. “Maar, de realiteit is ook dat onze koers is gewijzigd en onze wegen niet meer dezelfde richting uitgaan, dan moet je elkaar de ruimte gunnen voor verdere ontwikkeling.”

Champagne Taittinger

De geschiedenis van het champagnehuis gaat terug naar 1734. In 1932 nam Pierre Taittinger het over en sindsdien draagt het zijn internationaal vermaarde naam. Taittinger legt de nadruk op innovatie en concentreert zich op chardonnay die zorgt voor de kenmerkende stijl, finesse en elegantie van dit champagnehuis. De familie heeft 289 hectare wijngaarden in bezit, gelegen rondom Reims. In 2005 had Taittinger tijdelijk een investeringsmaatschappij als eigenaar, maar in 2006 kocht de familie het huis terug omdat de waarden en kwaliteit van de Champagne Taittinger niet gewaarborgd werden. Tegenwoordig staan Clovis Taittinger en zijn zus Vitalie samen met een jong en ervaren team aan het roer, en is het champagnehuis het grootste familiebedrijf in de Champagnestreek.

 

Altijd op de hoogte blijven?