Vlaamse minister trekt 60.000 euro uit voor Vlaamse wijnboeren

Wijndruiven_pixabay

Foto: Pixabay

De Vlaamse minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits trekt 60.000 euro uit voor de Vlaamse wijnboeren. De wijnsector in Vlaanderen groeit en met het geld wil Crevits deze sector ondersteunen en promoten. Dat meldt De Standaard. 

De Belgische wijnboeren, evenals de Nederlandse, profiteren van klimaatverandering. Door het warmere klimaat kunnen de druiven beter groeien. Het aantal wijnboeren en de oppervlakte van de wijngaarden neemt toe. In 2019 produceerde de sector 750.000 liter wijn. De verwachting is dat deze sector de komende jaren nog verder gaat groeien.

Minister Crevits wil deze groei verder stimuleren met een projectsubsidie van 60.000 euro voor de vzw Belgische Wijnbouwers. Dit is de brancheorganisatie voor Vlaamse wijnboeren. Ruim 100 wijnboeren zijn hierbij aangesloten en de organisatie vertegenwoordigd 85 procent van de Belgische wijnboeren.

Het geld wil de sector gebruiken voor een betere samenwerking tussen de Vlaamse wijnboeren. Zo willen ze komende winter een online symposium organiseren. Ook willen ze de Vlaamse wijn promoten in binnen- en buitenland. Minister Crevits vraagt de sector om samen te werken met Ilvo. Dit is het Vlaamse onderzoeksinstituut voor landbouw, visserij en voeding.

Bron: De Standaard

Dossiers
Lees ook
Franse wijnboeren vrezen slechte oogst na nachtvorst

Franse wijnboeren vrezen slechte oogst na nachtvorst

De laatste tijd is het koud in Frankrijk. De Franse wijnboeren vrezen voor de gevolgen van de strenge nachtvorst voor de oogst, aangezien jonge wijnscheuten daar niet tegen bestand zijn. De Franse regering heeft al extra financiële steun aangekondigd.

Wine Paris & Vinexpo Paris verplaatst naar februari 2022

Wine Paris & Vinexpo Paris verplaatst naar februari 2022

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus verplaatst de organisatie van Wine Paris & Vinexpo Paris deze beurs naar 14-16 februari 2022. De beurs stond gepland voor juni 2021. Als alternatief biedt de organisatie deze maand zakelijke oplossingen op het online Vinexposium Connect platform.

Wijnkenners enthousiast over ruimtewijn

Wijnkenners enthousiast over ruimtewijn

Na een jaar in de ruimte kwamen half januari twaalf flessen Bordeaux terug op aarde. Inmiddels heeft de eerste proeverij van de wijn plaatsgevonden. Wijnkenners noemen de smaak uniek.