Vlaamse minister trekt 60.000 euro uit voor Vlaamse wijnboeren

6 oktober 2020
Foto: Pixabay

De Vlaamse minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits trekt 60.000 euro uit voor de Vlaamse wijnboeren. De wijnsector in Vlaanderen groeit en met het geld wil Crevits deze sector ondersteunen en promoten. Dat meldt De Standaard. 

De Belgische wijnboeren, evenals de Nederlandse, profiteren van klimaatverandering. Door het warmere klimaat kunnen de druiven beter groeien. Het aantal wijnboeren en de oppervlakte van de wijngaarden neemt toe. In 2019 produceerde de sector 750.000 liter wijn. De verwachting is dat deze sector de komende jaren nog verder gaat groeien.

Minister Crevits wil deze groei verder stimuleren met een projectsubsidie van 60.000 euro voor de vzw Belgische Wijnbouwers. Dit is de brancheorganisatie voor Vlaamse wijnboeren. Ruim 100 wijnboeren zijn hierbij aangesloten en de organisatie vertegenwoordigd 85 procent van de Belgische wijnboeren.

Het geld wil de sector gebruiken voor een betere samenwerking tussen de Vlaamse wijnboeren. Zo willen ze komende winter een online symposium organiseren. Ook willen ze de Vlaamse wijn promoten in binnen- en buitenland. Minister Crevits vraagt de sector om samen te werken met Ilvo. Dit is het Vlaamse onderzoeksinstituut voor landbouw, visserij en voeding.

Bron: De Standaard

Altijd op de hoogte blijven?