Vodkamerken Russisch staatseigendom

De rechtbank heeft afgelopen woensdag bepaald dat de Vodkamerken Stolichnaya, Moskovskaya en Na Zdorovye staatseigendom is van Stolichnaya-fles-79x300 Rusland.

Spirits International, eigendom van Russisch zakenman Yuri Schefler, verwierf de merken in de jaren 90, toen de Sovjet-Unie uiteen viel. De Nederlandse rechter heeft geoordeeld dat de transactie niet rechtsgeldig is en dat Spirits International de merken niet meer mag gebruiken voor de vodkamerken in de Benelux. De merkrechten moeten per direct worden overgedragen aan de Russische staat. Als dat niet gebeurt volgen dwangsommen van € 100.000,- per overtreding en € 50.000,- per dag.

De beslissing valt overigens niet zomaar uit de lucht. In 2006 oordeelde de rechter al in het nadeel van Spirits International, maar laatstgenoemde procedeerde door tot aan de Hoge Raad.

 via NU.nl

Lees ook
Prijzen voor Weedka bij Vodka Masters in Londen

Prijzen voor Weedka bij Vodka Masters in Londen

De vodka van Weedka is in de prijzen gevallen tijdens de Vodka Masters 2020 in Londen. Van de 83 inzendingen ontving Weedka een gouden medaille in de categorie Premium Vodka en kreeg de prestigieuze Master Medal in de categorie flavoured Vodka. In 2019 won Weedka ook al twee gouden medailles tijdens de Vodka Masters.

Disaronno International wordt distributeur Tito's Handmade Vodka

Disaronno International wordt distributeur Tito's Handmade Vodka

Tito's Handmade Vodka is binnenkort verkrijgbaar in Nederland en Australië. Fifth Generation, de producent van de vodka sloot hiervoor twee nieuwe distributieovereenkomsten af. In Nederland gaat Disaronno International de distributie verzorgen. In Australië is dit Iconio Beverages.

Wasabi Vodka en Sea Arch non-alcoholische gin winnen Gouden Tavola

Wasabi Vodka en Sea Arch non-alcoholische gin winnen Gouden Tavola

Wasabi Vodka en Sea Arch non-alcoholische gin hebben een Gouden Tavola gewonnen. Deze prijzen worden elke twee jaar uitgereikt de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen voorafgaand aan de vakbeurs Tavola in het Belgische Kortrijk.