VU zoekt deelnemers onderzoek naar effecten alcohol op stress

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn bezig met een onderzoek naar de relatie tussen stress en alcoholverslaving. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen tussen de 18 en 40 jaar die regelmatig drinken.

“Drink jij regelmatig (te veel) en wil je weten wat stress met jouw drinkgedrag doet? Doe nu mee aan het Stress & Addiction onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam! Met jouw deelname help je mee met het onderzoek naar het effect van alcohol op stress.”

Ga voor meer informatie over het onderzoek naar de website of scan de qr-code van de onderstaande flyer.

Flyer VU Onderzoek

Dossiers
Lees ook
De vrijheid van drinken – Alek Dabrowski

De vrijheid van drinken – Alek Dabrowski

Het boek van Alek Dabrowski is een ode aan de uitgaanswereld in Rotterdam zoals die in de vorige eeuw was.

Alcoholvrij kan drempel verlagen voor alcohol

Alcoholvrij kan drempel verlagen voor alcohol

Jongeren denken dat reclames voor alcoholvrije dranken helpen om te kiezen voor een alcoholvrij alternatief. Maar ze denken ook dat alcoholvrije dranken de drempel verlagen om dezelfde drank met alcohol te proberen. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM en Trimbos Instituut.

Niet meer stunten met prijzen kratje bier of fles wijn

Niet meer stunten met prijzen kratje bier of fles wijn

Vanaf 1 juli mogen supermarkten en slijters niet meer stunten met de prijzen van een kratje bier of een fles wijn. Vanaf die datum zijn prijsacties met meer dan 25 procent korting niet meer toegestaan. Dat staat in de nieuwe Alcoholwet, die alcoholmisbruik moet verminderen.